DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Göğüs Röntgeninden Hastalık Teşhis Eden Yapay Zeka…

28.08.2021
A+
A-

Yapay zekâ, sağlık alanındaki çalışmalarıyla başarıya imza atıyor! Göğüs röntgenlerindeki ortalama raporlama süresi, yapay zekâ kullanımıyla geliştirilen başarılı sistem sayesinde 11 günden 3 güne kadar indirildi.

Yaşantımızı kolaylaştıran yapay zekâ bu sefer sağlık sisteminde etkili bir rol oynamaya hazırlanıyor. Göğüs röntgenlerindeki uzun raporlama süresinin çözümü yapay zekâ kullanılarak aşılacak.  Geliştirilen başarılı sistem sayesinde ortalama rapor süresi 11 günden 3 güne kadar azaldı.

İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden King’s College London’un araştırmasına göre yapay zekâ sistemi 500 bin yetişkinin göğüs röntgeni verisi ile geliştiriliyor. Acil durumu olan vakaların tespit edilmesinde rapor süresini kısaltan bu sistem tıp dünyasında önemli bir gelişme olarak kayda geçiyor.

RAPORLAMA SÜRESİ 3 GÜNE İNGİRGENDİ

Göğüs röntgenlerinin raporlanmasında yüksek bir ivme yakalayan yapay zeka sistemi simülasyon testini başarı ile geçti. Raporlama süresini 3 güne indirerek başarılı bir olaya imza attı.

YAPAY ZEKA SİSTEMİ NASIL BİR KOLAYLIK SAĞLIYOR

King’s College London araştırmacıları tarafından geliştirilen bu yapay zekâ sistemi rutin bir şekilde çekilen göğüs röntgenlerini, ciğerleri, kalp, kemikler ve yumuşak dokuların durumunu izlemek ve bu organlardaki sıra dışı durumları teşhis etmek için kullanılıyor.

Geliştirilen bu sistem sayesinde yapay zekâ göğüs röntgenlerindeki görsel kalıpları yorumlayabiliyor ve hastanın durumunun acil olup olmadığını algılayarak olağan durum ile ilgili önerilerde bulunuyor.

Rapor süresini düşürmesi sayesinde hastaların hızlıca en doğru tedaviye erişmelerini sağlıyor.

Araştırmacılar, yapay zekâ sistemi sayesinde raporlama gecikmelerinin ortadan kalkacağını ve durumu acil olan hastaların erken teşhis ile daha hızlı bir biçimde tedavi edileceğinin altını çiziyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.