DOLAR 32,2007
EURO 35,0882
ALTIN 2.471,65
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Göçün, bir aileyi değiştirmemesi, aidiyet duygusunu zedelememesi imkânsız

25.08.2018
A+
A-

Sizin de bir gün kapınız çalınsa, hiç tanımadığınız bir çocuk elinize bir mektup tutuştursa ne yaparsınız?

– Neva gibi üzerinde düşünmem, hemen harekete geçerim. O an kapıdan çıkar, mektupta bahsedilen telakigâhı bulmaya çalışırım. Olayı didik didik etmeden rahat etmem.

 Okurken telakigâh diye bir yer var sanmıştım ama yokmuş galiba?

– Bunu söyleyen ilk kişi değilsiniz. Yayınevindekiler de okuyucular da böyle bir yer var zannetti. Telakigâh, Osmanlıca’da kullanılan, Farsça kökenli ‘kavuşma yeri’ anlamına gelen bir kelime. Kitabı yazarken, insanların sır saklama konusundaki zayıflığını düşündüm, böyle bir yerin var olması gerektiği hissine kapıldım. Burayı, sır sakladığımız ve bu sırları geleceğe bıraktığımız bir yer olarak tasarladım. Mirasçılar yıllar öncesinden gelen sırlara o mekânda kavuşuyor. Keşke birileri gerçekten böyle bir gelenek başlatmış olsaydı.

Aidiyet duygusu yaşayan biri değilim

class=’cf’>

– Evet. Onun vefatı beni başka bir şey yapmaya itti. Çünkü hayatım bıçak gibi kesilmişti. Biz birbirimize çok bağlıydık. O tür bir bağlılığı yeniden yaşayamayacağımı düşündüm. Kendimi çok yorgun hissettim. Sonra hayatıma spor yazarlığı girdi.

 Haftada yedi-sekiz futbol maçı izlediğiniz doğru mu?

– Doğru, izlerim. Birçok ligi takip ederim. Evde müzik sesi yoksa maç sesi vardır. Babam Fenerbahçe’yi benden ve kardeşimden daha fazla seviyordu. Bundan çok eminim. Sülalemizde profesyonel olarak futbol ve basketbolla ilgili bolca insan var. Babam sayesinde 3-4 yaşımdayken İngiliz ve Alman takımlarının ilk 11’lerini ezbere sayardım. Yazlıkta çekirdek paketlerine kum doldurur, BJK-FB kavgası yapardık. Futbola çok maruz kalarak büyüyünce sevmemenize imkân yok, hep de hayatımda oldu. Türkiye’de spor medyası sert bir ortam ve çok eril. Mutsuz olmaya başladığım yerde bıraktım.

Göçün, bir aileyi değiştirmemesi, aidiyet duygusunu zedelememesi imkânsız

Şarkısı Güzel Dilek Neşe Açıker Doğan Kitap 262 sayfa 25 TL

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.