DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Göbek Çevresinde Oluşan Ağrının Nedenleri

18.02.2021
A+
A-

Göbek Ağrısı Nedir? 

Göbek çevresinde ağrı sorunun halk arasında sık rastlanır. Göbek ve etrafında hissedilen ağrı sürekli olabileceği gibi arada bir de meydana gelebilir. Göbeğe dokunulduğunda ve baskı uygulandığında ağrı daha da belirginleşir, artar. 

Göbek çevresinde ağrı sorunu daha çok enfeksiyonel rahatsızlıklardan kaynaklanır. Gün içinde tüketilen gıdalardan dolayı ağrı sorunu baş gösterebilir. Mide enfeksiyonu nedenleri dolaylı olarak göbek çevresinde ağrıya neden olabilmektedir. 

Göbek Çevresinde Ağrı Neden Olur? 

İdrar Yolu Enfeksiyonu 

İdrar yolu enfeksiyonu, göbek deliği ve çevresinde oluşan ağrıların en bilindik nedenlerinden biridir. Daha çok kadınlarda görülen idrar yolu enfeksiyonu, göbek çevresinde ağrıyla birlikte idrar yaparken yanma, acı ve ağrı sorunlarına da neden olur. Tedavi yöntemi olarak genellikle antibiyotiklere başvurulur. İdrar yolu enfeksiyonu ciddi bir sorun teşkil ettiğinden ihmal edilmemeli ve mutlaka uzman doktora başvurulmalıdır. 

Apandisit Rahatsızlığı 

Apandis bölgesinin iltihaplanması, apandisit rahatsızlığını doğurur. Yapısı gereği erkeklerde daha çok görülen apandisit rahatsızlığı, göbek deliği ve çevresinde ağrıların hissedilmesine neden olabilir. Göbek etrafındaki ağrılar apandisitin belirtileri arasındadır. Ancak tek başına apandisit rahatsızlığı bulgusu olarak değerlendirilemez. Uzmanlar tarafından görülen diğer belirtiler de detaylı incelenmelidir. 

Kullanılan İlaçlar 

Uzun süreli ilaç tedavisinde olan kişilerde, göbek çevresinde ağrı sorununa sık rastlanır. Bu durumda derhal uzman bir doktora başvurulmalı ve kullanılan ilaçlar hakkında detaylı bilgi verilmelidir. Tedaviye alternatif farklı ilaçlarla tedavi etme kararı alınabilir. 

Mide Enfeksiyonu 

Midede bakteri ve virüslerin artmasıyla birlikte mide enfeksiyonu sorunu baş gösterir. Enfeksiyon göbek çevresinde ağrılara neden olabilir. Ağrı ile birlikte bulantı ve kusma sorunları da görülebilir. 

İLİşKİLİ HABERLER Regl Dönemi Karın Ağrısı

Regl Dönemi Karın Ağrısı

Karın Ağrısı Şikayetiyle Hastaneye Giden Çocuk Hamile Çıktı

Karın Ağrısı Şikayetiyle Hastaneye Giden Çocuk Hamile Çıktı

Karın Ağrısı Şikâyetiyle Hastaneye Gitti Kanser Olduğunu Öğrendi

Karın Ağrısı Şikâyetiyle Hastaneye Gitti Kanser Olduğunu Öğrendi

Karın Ağrısı Şikayetiyle Hastahaneye Gitti! Şoku Yaşadı!

Karın Ağrısı Şikayetiyle Hastahaneye Gitti! Şoku Yaşadı!

İLİşKİLİ GALERİLER KARIN AĞRISI İLE DOKTORA GİDEN ADAMIN MİDESİNDEN ÇIKAN ŞEY DOKTORUN HEMŞİRESİNE HERKESİ ŞOKE ETTİ !

KARIN AĞRISI İLE DOKTORA GİDEN ADAMIN MİDESİNDEN ÇIKAN ŞEY DOKTORUN HEMŞİRESİNE HERKESİ ŞOKE ETTİ !

Karın Ağrısına İyi Gelen 5 Besin

Karın Ağrısına İyi Gelen 5 Besin

Yemek Sonrası Karın Ağrısının Sebebi!

Yemek Sonrası Karın Ağrısının Sebebi!

Karın Ağrısıyla Gittiği Hastaneden, Cansız Bedeni Çıktı!

Karın Ağrısıyla Gittiği Hastaneden, Cansız Bedeni Çıktı!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.