DOLAR 32,5874
EURO 34,8578
ALTIN 2.495,97
BIST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Gmail için Twitter özelliği geldi!

22.05.2018
A+
A-

Son olarak Google I/O 2018 etkinliğinde tanıtılan ve makine öğrenimi kullanarak tahmin yeteneği ile e-postaları adeta kendi yazan Gmail akıllı ileti özelliği ile dikkat çeken e-posta servisi, yenilikleri peş peşe sıralıyor.

Bundan böyle yeni e-posta oluştururken veya yanıt yazarken, bir kişinin e-posta adresini gövde kısmına @ sembolü ve adı ile birlikte ekleyebileceksiniz. Örnek vermek gerekirse, @İlker yazdığınızda Gmail size bu isme sahip kişilerin listesini sunacak ve buradan seçim yapıp bir mailto bağlantısı oluşturmuş olacaksınız. E-postanın alıcısı, bu bağlantıya tıklayarak yeni bir e-posta oluşturma penceresi açmış olacak ve buradan bahsettiğiniz kişiye hızlı ve kolayca yazmaya başlayabilecek.

Peki, bu özellik ne işe yarayacak? Gmail bahsetme özelliği sayesinde bir kişiyi kolayca bir başka kişiye tanıtmış olacak veya birden fazla kişinin e-posta adresini oluşturduğunuz e-postaya kolayca ekleyebilmiş olacaksınız. Bildiğiniz üzere Twitter kullanıcıları bahsetme özelliğinden sıkça faydalanıyor ve etkileşim sağlayabiliyor.

+ sembolü yerine @ sembolü ile birisinden bahsettiğinizde, kişinin otomatik olarak geçerli mesajınızın alıcısı olarak eklendiğini de belirtelim. Bu kolaylık sağlayan özelliği kullanmak için yeni Gmail arayüzüne geçiş yapmanız gerektiğini de not olarak düşelim. Yeni arayüze geçmeyen veya nasıl geçeceğini bilmeyenler ise aşağıdaki haberimizden faydalanabilir.

Yeni Gmail arayüzüne nasıl geçiliyor?

Dünyanın en popüler e-posta servisi olan Gmail’in tasarımı baştan aşağı yenilendi. İşte yeni tasarıma geçiş yapmak isteyenler için, yeni Gmail arayüzüne nasıl geçilir? sorusunun cevabı!

Gmail için yeni gelen özellikler konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.