DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Getir ve Banabi çalışıyor mu? İşte resmi açıklama! Ülkemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Getir çalışıyor mu sorusuna resmi cevap geldi. …

12.04.2020
A+
A-

Corona virüs salgını ile mücadelede alınan tedbirlere geçtiğimiz akşam bir yenisi daha eklendi. Uzun bir süredir yapılan evde kal çağrılarının ardından ilk olarak 31 il, araç giriş ve çıkışına kapatılmıştı. Şimdi ise 11 Nisan tarihi itibariyle iki gün geçerli olacak şekilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bugün saat 13:00 itibarıyla sipariş almayı durdurduk. 14:00 itibarıyla depolarımızı kapatıyoruz.

Pazartesi sabahı görüşmek üzere.

— getir (@getir) April 11, 2020

Yapılan açıklamanın ardından halk marketlere akın ederken, en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de Getir, Banabi, İstegelsin gibi gıda temini sağlayan çevrimiçi alışveriş platformlarının, bu yasak süresince çalışıp çalışmayacağı olmuştu.

İlk olarak Getir çalışıyor mu sorusuna cevap resmi Twitter hesabından gelirken hemen ardından Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın’da Banabi ile ilgili açıklamayı kendi Twitter hesabından yaptı.

Olmadı, açık tutamadık Banabi’yi. Pazar gecesi 24:00’da tekrar görüşmek üzere. Kendinize çok çok iyi bakın.

— Nevzat Aydın (@zagortenay76) April 11, 2020

Yapılan açıklamalar neticesinde Getir ve Banabi sokağa çıkma yasağı süresince hizmet vermeyecek. Getir yaptığı açıklamada 11 Nisan 13.00 itibariyle sipariş almayı durduğunu açıklarken 14.00 itibariyle de depolarını Pazartesi sabahına kadar kapattığını duyurdu.

Banabi ise Pazar gecesi 24.00’a kadar kapalı olacağını ilan etti. Hepsiexpress, İstegelsin, Migros Hemen gibi diğer platformlar içinse henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.