DOLAR 32,5556
EURO 34,9560
ALTIN 2.459,17
BIST 9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Getir uygulamasına büyük şok!

13.07.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman’ın haberine göre iş insanı Nazım Salur tarafından kurulan “Getir” markasının Türk Patent ve Marka Kurumu’nda tescilli ettirerek bu marka altında mobil ve internet bağlantısı olan cihazlarla e-ticaret yapıyordu. Son ayların en popüler sipariş uygulaması ‘Getir’, ‘Getir de getirelim’ sloganıyla satış yapmaya başladı. Uygulamanın ilk günlerde Veysel A. isimli şahıs, uygulama popüler olmadan hemen önce Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak sloganı adına tescil ettirdi. Getir uygulaması kısa süre sonra Türkiye tarafından tanınındı. Bu sırada internet üzerindeki bir satış platformunda Getir firmasına ait logo kullanılarak slogan 5 milyona satışa sunuldu. Uygulama sahibi, satış sahibinin kötü niyetli ve haksız rekabet ettiğini ve marka hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

“5 MİLYONA SATTIM”

 Bu sıralarda Veysi A., şirketin reklam görüntülerini kullanarak “getirdegetirelim” markasını satışa sundu. Savcılıkça ifadesi alınan Veysi A., “Getirdegetirelim” ismine ait patenti 2014 yılında GETİR markası tanınmadan önce müracaat ederek Türk Patent Enstitüsünden kendi adıma tescil ettirdim. Ardından ‘getirdegetirelim’ isimli şirket kurdum. İnternet üzerinden 5 milyona satışa çıkardım. Ben bu işlemler esnasında ve sonrasında şirketin satışı esnasında hakkımda şikayette bulunan Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketine ait herhangi bir isim hakkı yada logoyu kullanmadım’ ifadelerimi kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.