DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

GERİLİM DOLU BİR STEPHEN KING UYARLAMASI “IN THE TALL GRASS”

13.03.2021
A+
A-

KORKU VE GERİLİMİN ÜSTADI STEPHEN KING

Netflix’te yayınlanan In The Tall Grass, korku ve gerilim edebiyatının Kralı olarak anılan usta kalem Stephen King ve kendisi gibi yazar olan oğlu (Bram Stoker ve Locus Ödüllü) Joe Hill’in birlikte yazdığı uzun öyküden uyarlandı. Bir grup gencin yardım amacıyla girdiği çalılıkların, çıkışı olmayan kâbus dolu bir Cehenneme dönüşmesine odaklanıyor. İnanılmaz derecede gerilim dolu bir Stephen King evrenine yolculuk yapacağınız bu filmde, gizemli mistik öğeler ve paranormal olaylarla dolu bir serüven yaşayacaksınız. Vincenzo Natali’nin yönetttiği ve yazdığı film; bilim kurgu, korku ve mistik türünde muhteşem bir yapım.

FİLMİN KONUSU

Teyzelerine gitmek üzere yola koyulan Cal ve Becky adlı kardeşler, seyahat ettikleri yolun kenarında bulunan uzun otların arasından yardım çığlıkları duyarlar. Uzun çimenlerle kaplı geniş bir araziye yardım için giren kardeşler, bir anda kendilerini çıkışı olmayan labirentlerle dolu bir kâbusun içerisinde bulurlar.

Filmin oyuncuları arasında; Patrick Wilson, Laysla De Oliveira, Avery Whitted, Will Buie Jr, Rachel Wilson, Harrison Gilbertson ve Tiffany Helm yer alıyor.

KAMERA ARKASI

– Filmin büyük çoğunluğu Kanada’da filmde gösterilen bir bowling salonunun yakınında bulunan alanda çekildi. Ancak filmde yer alan kilise, film için geçici olarak yapılmış bir setti.

-Filmdeki 1959 model bir Plymouth olan araç, Stephen King’in 1983 tarihli Christine romanındaki kötü niyetli doğaüstü güçler tarafından ele geçirilen arabaya göndermedir.

-Dikkatli bakıldığında filmde yer alan kilisedeki vitraylar, çimen şeklinde görünmektedir.

KABUS VARİ BİR KORKU SEANSI

Filmin başrolünde; son dönemin popüler yönetmeni James Wan’ın 2013 yapımı korku filmi “Korku Seansı (Conjuring)” ile adını duyuran Patrick Wilson yer alıyor. Mistik öğelerle bezeli bir korku-gerilim filmi olan In The Tall Grass, nefesinizi kesecek ve sizi kâbus dolu bir yolculuğa çıkartacak olan güzel bir Netflix yapımı.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.