DOLAR 32,5866
EURO 34,8556
ALTIN 2.493,07
BIST 9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

“Gerçek ölü sayısı 6-8 milyon olabilir”

21.05.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Corona virüs dünya genelinde can almaya devam ederken, salgınla ilgili ortaya atılan spekülasyonlar bir türlü dinmiyor. Başta Güney Amerika ülkeleri ve Hindistan’da olmak üzere vaka sayıları patlama yaparken, uzmanlar buradaki vakaların rapor edilenlerden daha fazla olabileceğini düşünüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkan Yardımcısı Samira Asma da onlardan biri. Asma, corona virüs salgını nedeniyle şu ana kadar açıklanan resmi rakamlardan çok daha kötü bir tabloyla karşı karşıya olabileceğimizi söyledi.

‘GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Asma, corona virüsünden hayatını kaybedenlerin resmi sayısının gerçeği yansıtmıyor olabileceğini belirterek, “Bu rakam aslında 2 ya da 3 kat daha yüksek olabilir. Hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 6 ile 8 milyon arasında olabilir” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün ülkelerden elde ettiği resmi verilere göre, Corona virüse bağlı olarak hayatını kaybedenlerin sayısı 3.4 milyon olarak açıklanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.