DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Genç Tuğçe’nin çığlığı: “Duyun beni!”

10.07.2019
A+
A-

İzmir’de kendisinden 23 yaş büyük eşi Akif Aras’tan (45) tehdit, baskı ve zorbalık gören, hatta pompalı tüfekle bile vurulan 22 yaşındaki Tuğçe Aras, Yeni Asır Gazetesi’nden Fatih Şendil’e konuşarak yaşadıklarına isyan etti. Talihsiz bir evlilik sonucu hayatı kabusa dönen Tuğçe Aras, kendisini bu hale getiren Akif Aras’ın serbest kalmasına tepki göstererek, “Her an sanki karşıma çıkacak gibi geliyor. Beni sürekli tehdit ediyor. Tekrar beni vurması an meselesi. Yetkililerin bu kişi beni vurup öldürmeden gereğini yapmasını bekliyorum. Çünkü ölmek istemiyorum” dedi.

ÇADIRDA DEHŞET

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Tuğçe Aras (22), iki yıl önce kendisinden 23 yaş büyük Akif Aras (45) ile tanıştıktan sonra hayatı karardı.

Arkadaş ortamında tanıştığı ve kısa sürede sevgili oldukları Akif Aras’la, kamp yaptıkları çadırda ayrılmak istediği gerekçesiyle av tüfeğiyle başından vuruldu. Tuğçe Aras, parçalanan yüzünden, son bir buçuk yıl içinde 15 ameliyat geçirdi. Tanınmayacak hale gelen yüzü ve kaybettiği sağ gözünün yerine protez takıldı, burnu ise koku alma duyusunu kaybetti.

DOĞRUYU SÖYLEMEDİ

Tuğçe Aras, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Sana yaptıklarımın fazlasını ailene yaparım” şeklinde kendisini tehdit eden Akif Aras ile, apar topar evlenmek zorunda kaldı. Tuğçe Aras’ın şikayeti sonrası Akif Aras, sadece 45 gün tutuklu kaldı. Akif Aras’ın tutuksuz yargılanmak üzer tahliye edilmesi sonucunda şoke olan Tuğçe Aras, her gün korku ve endişe içinde kabus dolu bir yaşam sürdüğünü söyledi.

Poliste birkaç suçtan kaydı bulunan ve inşaat işleri ile uğraşan Akif Aras ile evlenmek zorunda kalan Tuğçe Aras, gördüğü şiddete daha fazla dayanamayarak, sosyal medyadan yakından takip ettiği ve kadın cinayetlerinde birçok duruşmada gösterdiği başarı sonrası ödüller alan İzmirli Avukat Sibel Önder’in kapısını çaldı. Akif Aras hakkında kasten yaralama suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını belirten Tuğçe Aras, “Daha evlilik öncesinde şiddet ve baskı başlamıştı. Çok kıskançtı, sağa baktın suç sola baktın suçtu. Beni vurunca ilk anda korkudan olayın kaza olduğunu söyledim” diye konuştu. Avukat Önder, “Tuğçe’nin yüzünün geldiği hal, yaşanan şiddeti gözler önüne seriyor. Cezalandırılması için mücadele veriyoruz” dedi.

‘KORKUP SUSMAYACAĞIM’

Boşanma davası da süren Tuğçe Aras, “Yaşadıklarımın herkese ders olmasını istiyorum. Beni bu hale getiren o caniye karşı artık susup, korkup, oturmayacağım. Sessiz kalmayacağım. Adeta evrim geçirdim. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Ben üçüncü sayfa haberlerinde gördüğüm diğer kadınlar gibi ölmek istemiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.