DOLAR 32,2643
EURO 35,0680
ALTIN 2.466,62
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Genç Seda’nın ‘çığlığı’ ses getirdi!

29.06.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre Niğde’de yaşamış iki çocuk annesi Seda Akkoyun (25) yedi takvim eşi Hayrettin Akkoyun’dan (28) zor gördüğü gerekçesiyle tekrar tekrar şikayette bulundu. Oysa iddiasına göre; eşi her defasından açıklama verip hür kaldı. Bunun üstüne eşinden daha pozitif baskı görmeye başlayan genç kadın, geçtiğimiz yıl şubat ayında iki çocuğuyla birlikte ailesinin yanında döndü. Ve boşanma davası açtı.

Peşini bırakmadı

Kısa zaman sonra Hayrettin Akkoyun hırsızlıktan suçundan hapse girdi. Ancak geçtiğimiz aylarda çıkarılan bağışlama dahilinde özgür bırakıldı.

Eşinin özgürlük kaldığını öğrenen ve hayatından endişe eden Seda Akkoyun  hemencecik uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak uzaklaşma kararı da avantaj etmedi. Hayrettin Akkoyun, ailesiyle birlikte yaşamış genç kadının evini dört defa bastı, şikayet edildi. Yapılan son şikayet üstüne Akkoyun önceki gün tutuklandı.

‘Serbest kalmasından korkuyorum’

Eşinin kendisini öldürmesinden korkan Seda Akkoyun, şunları anlattı: “Eşim madde bağımlısı, sorumsuz ve zor uygulayan biriydi. Benzer evde yaşarken gördüğüm güç sebebiyle şikayette bulundum. Bir şey değişmediği gibi gördüğüm zorlama arttı. Ailemin evine dönmekten diğer çarem kalmamıştı. Yaptığı hırsızlık yüzünden hapse girdi. Ancak kısa zaman sonradan af ile özgür bırakıldı. Duyunca derhal uzaklaşma kararı çıkarttım. Lakin buna karşın 4 defa mahkeme kararını ihlal edip evimizi bastı. 15 yaşındaki kız kardeşimi parkta görüp saldırmış.”

‘Bıçakla saldırdı’

“En son evimizi bastığında da anneme, kız kardeşime ve bana baskı uyguladı. Bıçakla bana saldırdığında da mahalledeki komşularımız engelledi yahut beni öldürmüştü. Hayatımdan endişe ediyorum. Hakkında en az 10 kere şikayette bulundum. En son evimizi basıp  beni, annemi ve kardeşimi darp ettiği için de gidip şikayetçi olduk. Şikayetimizden bir hafta sonra da yakalanıp tutuklandığını öğrendik. Tutuklanmasına fazla da sevinmiş değilim. Biliyorum ancak tekrar serbest kalacak ve yarım bıraktığı işi bitirecek. Korkum hâlâ devam ediyor. Dar değilim. Bu adam en ağır cezayı almazsa ve hapisten çıkarsa beni öldürecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.