DOLAR 32,4954
EURO 34,9187
ALTIN 2.437,70
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Genç kızlara taşıyıcı annelik tezgâhı!

17.08.2022
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) yapılan bir ihbar, İstanbul’da kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan genç kızların merkezinde olduğu bir yasadışı tüp bebek ticaretini ortaya çıkardı. 3 Eylül 2021 tarihli ihbarda aralarında 18 yaş altı kızların da bulunduğu gençlere para karşılığı taşıyıcı annelik yaptırıldığı veya yumurtalarının satın alındığı belirtiliyor.

İhbarda “Ümraniye çevresinde maddi durumu olmayan kızlara yumurta büyütme ilacı temin ediliyor. Bu ilacı kızlara evlerinde 11-12 gün kullandırtarak yumurtalıklarını büyüttürüyorlar. KKTC ve Gürcistan’daki tüp bebek merkezleriyle anlaşmalı yerleri var. Kızların tüm masraflarını karşılayıp bu iki ülkeye gönderiyorlar. Tüp bebek merkezlerine gönderilen kızlara yumurtaları sattırılıyor. Yumurta büyütme ilacını eczane depolarından alıp Üsküdar’daki bir kafeye kargolatarak buradan aldırıyorlar. Bebeği olmayan ailelere taşıcı anne buluyorlar ve sahte evraklarla başka bir ülkeye gönderip oradaki aileye veriyorlar” denildi.

İhbar sonrası İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün inceleme başlatmasıyla, işlemlerde aracılık yaptığı belirtilen kişinin açık adresine ulaşıldı.

İddialara göre sürece katılmaya ikna edilen kızlarla Üsküdar’daki kafede buluşma yapılıyordu.

Ardından Beşiktaş Etiler’deki tüp bebek merkezine götürülen kızlar, sağlık çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından hazırlanan evraklarla taşıyıcı anne olarak yurtdışına gönderiliyordu.

Yurtdışındaki bağlantıları olan şahıslar tarafından karşılanan genç kızlar, çocukları aileye teslim ettikten sonra geri geliyordu.

Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin incelemesinde kız çocuklarının iletişim kurduğu kişinin sağlık çalışanı olmadığı belirlendi.

İddiaların uluslararası organize ve kamu sağlığını tehdit eder nitelikte olduğu gerekçesiyle adli soruşturma gerektirdiği kanaatine varıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.