DOLAR 32,5689
EURO 34,8836
ALTIN 2.438,88
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Genç Burak’ın yürek burkan vasiyeti

10.09.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Erdoğan Öztürk’ün haberine göre Antalya’da yaşayan ve Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi olan Burak Balcı (25) ile Haliç Üniversitesi Opera Bale Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Sevgi Ekmekçi (25), üyesi oldukları yardımlaşma platformu “Bir el bir hayat” gurubuyla, bu güne kadar binlerce insanın yardımına koştu.

Bu arada, Balcı’nın anne ve babası Türkan ve Elvan Balcı, geçen 12 Nisan’da, alışveriş merkezine gitmek için kaldırımda yürüdükleri sırada, Osman K.’nın kullandığı servis minibüsü çifte çarptı. Hastaneye kaldırılan çiftten, başından darbe alan Elvan Balcı hayatını kaybetti

Çiftin tek çocukları Burak Balcı cenazede, “Bu nasıl bir kaza aklım almıyor. Cinayetten beter. Annem dünyanın en iyi kalpli insanı idi. Bu acıya can dayanmaz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Burak Balcı, yaşadığı büyük acıya rağmen, kendisine en büyük desteği veren sözlüsü Sevgi Ekmekçi ile son olarak Manavgat’ta yaşanan yangın felaketinde, köylülerin ihtiyacın karşılamak için çabaladı.

SÖZLÜSÜ DE KAZA KURBANI OLDU

Ancak, 6 Eylül günü, kullandığı otobüsün kontrolünü kaybeden Uğur Efe (45), refüjü aşıp karşı yola geçerek, Hande Aykurt’un kullandığı otomobile çarptı.

Aykurt’un yaralı kurtulduğu kazada yanında bulunan arkadaşı, Haliç Üniversitesi Opera Bale Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Sevgi Ekmekçi (25) hayatını kaybetti.

Annesinin acısı dinmeden bu kez de sözlüsünün ölüm haberi ile yıkıldı.

Burak Balcı’nın, üyesi olduğu platformun sayfasında yaptığı, “Ben neyin ahını çekiyorum? Kime ne zararım dokundu da önce annemi sonra eşim olacak sevdiğimi, yarimi aldı. Eğer bende gidersem vasiyetimdir, mümkünse kalbimin yarısını sevdiğimin, diğer yarısını annemin yanına gömün. İki kazada sürücü hatasından kaynaklı. Allah rızası için sürücüler biraz dikkatli olsun. Benim yaşadığım acıyı başkaları yaşamasın” şeklindeki vasiyeti yürekleri dağladı.

“Bir el bir hayat” yardımlaşma gurubu üyeleri ise Türkan Balcı ve Sevgi Ekmekçi adını Manavgat’ta “Sevgi ormanı” kuracaklarını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.