Gelinim Mutfağı: Şıhıl Mahşiyle Haftanın Son Yemeği
Gelinim Mutfağıyla Şıhıl Mahşi: Haftanın Son Yemeği için lezzetli ve pratik sofralar, aile sıcaklığıyla dolu tarifler ve yöresel dokunuşlar.
Günün en tatlı anlarından biri olan bu bölümde Şıhıl Mahşi başrolde. Kabakları dikkatle temizleyip içlerini oyduktan sonra harcın lezzetini oluşturan temel malzemeler bir araya geliyor.
Şıhıl Mahşi Malzemeleri kabak – 6-8 adet, orta yağlı kıyma – 250 gram, kuru soğan – 1 adet, sıvı yağ – 2 yemek kaşığı, ince bulgur – 1 çay bardağı, domates salçası – 1 tatlı kaşığı, tuz ve baharatlar (karabiber, pul biber), kimyon – 1 çay kaşığı, süzme yoğurt – 2 su bardağı.
Domates Sosu İçin tereyağı – 2 yemek kaşığı, domates salçası – 1 yemek kaşığı, sıcak su – 1 su bardağı.
Hazırlık ve Pişirme Kabakların içlerini temizleyip oyduktan sonra soğanı kavurarak kıyma ile buluşturun. Salça, baharatlar ve ince bulguru ekleyip karıştırın; ardından harcı kabaklara paylaştırıp yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Yoğurdu sarımsakla ezip hazırlayın ve pişirme tamamlandığında dolmaların üzerine gezdirin. Afiyet olsun!