DOLAR 32,3485
EURO 34,7878
ALTIN 2.397,12
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Geleceğin sanatçıları DEÜ’lü olmak için yarışıyor

22.08.2023
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde, özel yetenek sınavı heyecanı başladı. Resim sanatından oyunculuğa, sahne sanatlarından müzikolojiye, grafik sanatlardan heykele kadar farklı dallarda düzey ve yeterliliklerini sergileyen aday öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılında DEÜ’lü olabilmek için ter döküyor.

Türkiye’nin saygın üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde, heyecanla beklenen özel yetenek sınavı maratonu başladı. 21-25 Ağustos tarihleri arasında DEÜ’nün farklı yerleşkelerinde gerçekleştirilecek olan yetenek sınavlarına, öğrencilerden rekor sayıda başvuru geldi. Geçen yıl 3 bin 350 öğrenci sınavlara katılmak için başvuru yaparken, bu yıl sayı 4 bin 666’ya yükseldi. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesine kabul edilebilmek için yazılı ve sözlü sınavları da içerisine alan özel yetenek sınavlarına giren aday öğrenciler, jüri önünde eğitim görmek istedikleri alanlarda teorik ve teknik yeteneklerini göstermeye devam ediyor. Yetenek sınavlarına giren öğrencilerden 390’ı, çağdaş yaklaşımlarla eğitim programları sunan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde okuma imkânı yakalayacak.

Sınav sürecine ve fakültenin güncel çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye’de ilklerin öncüsü Güzel Sanatlar Fakültemiz, geleceğin sanatçılarını yetiştirme misyonunu sürdürüyor. Ülkemizin dört bir yanından DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim görmek isteyen aday öğrenciler, belki de hayatlarının en önemli sınavlarından birini bugünlerde veriyor. Tüm adayların heyecanını paylaşıyor, onlara başarı dileklerimizi iletiyoruz. Sınavlar sonrasında DEÜ ailemize katılacak genç mensuplarımıza, şimdiden öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin ulusal ve uluslararası yarışmalardaki başarılarına dikkat çeken Rektör Hotar, “Bu başarılar, fakültedeki eğitim kalitesinin bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor. Yine fakültemiz, sanatın farklı alanlarını keşfetmek isteyenleri çeşitli sergi ve etkinliklerle buluşturuyor. Öğrenci ve öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen sergiler, şehirde sanatsal bir atmosfer oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Fakültenin öğrencilere sadece sanatsal beceriler kazandırmadığının altını çizen Rektör Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültemiz, potansiyeli olan bireyleri bir araya getirerek, sanatın ve kültürün gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor. Fakültemiz, öğrencilerine sadece sanatsal beceriler kazandırmakla kalmayıp; aynı zamanda fikrî derinlik, eleştirel düşünme ve kültürel farkındalık gibi yetkinlikler kazandırmayı hedefliyor. Bu çerçevede öğrencilerimize, sadece sanat dünyasında değil, aynı zamanda toplumun farklı alanlarında da etkili bireyler olma fırsatı sunmaktadır. Gelecekteki sanatçıları yetiştirme misyonu istikâmetinde çalışmalarını sürdürecek olan fakülte, sanatseverlere ve öğrencilere ilham vermeye bundan sonra da devam edecek” açıklamasını yaptı.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesine aday öğrencilerin ilgisine ilişkin konuşan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Öztuna ise şunları kaydetti:

“Fakültemizin ülkemize ve dünya kültürüne sağladığı katkıların görünürlüğü giderek artıyor. Bu da beraberinde fakültemizin daha çok tanınmasını, tercih edilmesini sağlıyor. Özel yetenek sınavına olan ilgiyi de bu meyanda değerlendirebiliriz. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde birbirinden kaliteli anasanat ve anabilim dalları bulunuyor. Başvuru sayıları bu meyanda değerlendirildiğinde çok sürpriz saymayabiliriz. Kazanacak olan öğrencilerimize şimdiden yeni eğitim-öğretim yıllarında başarılar diliyorum.”

Geleceğin sanatçıları DEÜ’lü olmak için yarışıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.