DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Geleceğin doktoru pandemiyi fırsata çevirdi

01.09.2020
A+
A-

Uzaktan eğitim sürecinde de derslere kesintisiz devam eden Uğur Okulları öğrencisi Emir Doğan, Türkiye genelinde 147’nci oldu. Ege Üniversitesi’ne en yüksek puanla yerleşen Emir Doğan’ın tercihi tıp fakültesi oldu. Genç üniversitelinin Tıp Fakültesi kaydını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptı.

Rehavete kapılmadım

Pandemi sürecinde sınava hazırlanan Doğan “Çoğu akranımın motivasyon sıkıntısı yaşadığı bu zorlu süreci ben fırsata çevirdim. Pandemi sürecinde rehavete kapılmadım. Dijital eğitim platformu Metodbox üzerinden gerçekleştirilen online ders ve deneme sınavları, öğretmenlerimin desteği ve kendi kendime yaptığım çalışmalarla bu başarıyı elde ettim. Öğretmenlerim hem bilgi aktarımı hem de psikolojik anlamda beni hiç yalnız bırakmadılar. Belki de salgın nedeniyle eve kapanmamış olsaydık bu kadar başarılı olamazdım” dedi. 

Ailemin izinden gidiyorum

Tıp eğitiminde hedefinin, plastik cerrahi ya da göz alanında uzmanlaşmak olduğunu söyleyen Emir Doğan “Ben bir doktor çocuğum. Ağabeyim de tıp eğitimi aldı. Ben de iyi bir eğitim alıp onlar gibi başarılı olmak istiyorum. Bu yıl da sınava hazırlanan adaylar için zor geçecek gibi görünüyor. Onlara tavsiyem; doğru önlemleri alarak virüsten korunsunlar ve geri kalan bilgi kirliliğini dikkate almasınlar, derslere verimli çalışsınlar” diye konuştu.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.