DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Geleceği var mı? Teknolojik ayakkabılar Teknolojik özelliği yer alan ayakkabılar listesinde öbür modellerde ayakkabılar yer alıyor. Bazıları…

27.06.2020
A+
A-

”Ayakkabının da teknolojik olanı mı olurmuş ya”, dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette oluyor, ama bu akla hemencecik çok da fütüristik tasarımları getirmesin. Onlar için birazcık daha süre var. Listemizde Puma, Nike, Adidas gibi ünlü spor ayakkabı markalarından da modeller göreceğimiz gibi adını sanını öyle duymadığımız markalar da bu listede yer alıyor.

Puma RS Computer- 30 yıl sonradan tekrar karşımızda

Yaklaşık iki sene önce 1986 yılında piyasaya sürülmüş Puma RS Computer karşımıza çıkmıştı. Sahiden acayip ve bir o kadar da ayrı duran bu spor pabuç modelinin, giyilebilir teknolojinin ilk meyvelerinden sayabiliriz.

Daha gelişmiş özellikleriyle piyasaya sürülen bu spor kundura 1986 yılında piyasaya sürüldüğünde atletlerin fitness değerlerini peşine düşüp takip etmeyi Puma RS-Computer koşu ayakkabısı görüntüsüyle de uyarı çekiyor.

Takvimler 1986 yılını gösterdiğinde, Puma RS-Computer koşu ayakkabısı bilgisayar destekli birincil koşu ayakkabısı unvanı ile piyasaya sürüldü. Bu pabuç modelinde sol ayak kısmında 16-pinli slot üzerinden Apple IIE, Commodore 64 ve IBM PC bilgisayarlara bağlanabilen bir peşine düşüp takip bloğu yer alıyordu.

Puma 30 yılın peşinde bu ayakkabıyı piyasaya baştan sürmeye karar verdiğinde ise şüphesiz bu takip bloğunu geliştirdi. Ayakkabıya üç eksenli ivme ölçer, LED bildirim özelliği, sıkıntı için USB port çıkışı ve Bluetooth bağlantısı gibi yenilikler eklendi. Bunun yanında ayakkabıya özel geliştirilen mobil uygulaması baştan sona kaydedilen veriler takip edilebiliyor. Bu pabuç yalnızca 86 adet üretildi ve açıklanmış ülkeler dışında da satışı yapılmadı.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.