DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Geçmişten Günümüze Gelen Mucize Zerdeçal İle Yapab…

23.07.2021
A+
A-

Faydaları saymakla bitmeyen baharatların başında yer alan zerdeçal, birçok kürde kullanılıyor. Bizde en çok aratılan; zerdeçal ile zayıflama, zerdeçal ile diş beyazlatma, zerdeçal ile saç açma ve zerdeçal ile tüy sarartma kürlerini hazırladık.

Zerdeçal, mutfağımızda bulunan şifalardan biridir. Tadıyla yemeklerinizi lezzetlendiren zerdeçal, aynı zamanda birçok tedavi için kullanılırken diğer bir yandan da oldukça faydaları kürlerin vazgeçilmezidir. Bizde merak edenler için ; zerdeçal ile zayıflama, zerdeçal ile diş beyazlatma, zerdeçal ile saç açma ve zerdeçal ile tüy sarartma kürlerinin detaylarını haberimizde bir araya getirdik. 

HAYAT KURTARAN ZERDEÇAL KÜRLERİ

Zerdeçal kolon, meme, cilt ve prostat kanserinin önemlisine yardımcı olur; etken maddesi olan kurkumin kanser hücrelerinin yayılmasını geciktirir. LDL’yi düşürerek kolesterol seviyesinin dengelenmesini sağlar. Alzheimer’a yakalanma riskini azaltır. Haricen uygulanarak ciltteki yaraların tedavi edilmesinde de kullanılabilir. Faydaları saymakla bitmeyen zerdeçalla hazırlayacağınız kürler ise zayıflamanıza, dişlerinizi beyazlatmaya, saçlarınızı açmaya ve tüylerinizde sararma gibi mucizelerle tanışabilirsiniz. 

ZERDAÇAL İLE ZAYIFLAMA

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin imdadına koşan zerdeçal, yoğurtla birleştiğinde inanılmaz bir zayıflama kürüne dönüşüyor. Peki nasıl yapacağız bu muhteşem kürü? Öncelikle zayıflamak isteyenler 3 hafta boyunca her akşam 200 gram süzme köy yoğurduna bir çay kaşığı zencefil, tarçın ve bir tatlı kaşığı zerdeçal ilave edip, karıştırarak 5 dakika beklettikten sonra tüketsinler. Bu karışım ertesi gün tokluk hissi verir, metabolizmayı hızlandırır ve rahat uyumaya yardımcı olur. Yani uyurken de zayıflamaya devam edersiniz.

ZERDEÇAL İLE DİŞ BEYAZLATMA

Gün içinde tüketilen şeyler dişlerde sararmaya neden olmaktadır. Dişlerde meydana gelen bu sararmalar oldukça rahatsız edici durumlardır ve diş sararmasının önüne geçmek kullandığınız macundan yeterli olmayabilir. Böyle durumlarda zerdeçal ile kürler dişlerinize beyaz bir görünüm kazandırabilirsiniz. 

Bir çay kaşığı zerdeçal, bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını karıştırarak macun kıvamına getirip dişlerinizi fırçalayın. İki malzemeli bu karışım sararmaları azaltarak dişlerinizin beyazlamasına yardımcı olur. Güne bembeyaz ve ışıl ışıl dişlerle başlamak için bu işlemi düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Özellikle gün içerisinde çay ve kahve tüketiminden kaynaklanan diş sararmalarına kesin çözüm sunan zerdeçal baharatı sayesinde bembeyaz görünen sağlıklı dişlere kavuşabilmek mümkün olmaktadır.

Zerdeçalı Uygularken Fırça Kullanılmalı

Bu yöntemi uygularken zerdeçalın sarı rengi diş fırçanızda leke bırakabileceğinden her zaman kullandığınız fırçanızdan farklı bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Bu sayede hem diş macunu olarak kullanabileceğiniz bir karışım yaratacaksınız hem de bitkisel içerikli ve sağlığa zararı olmayan bir diş bakımı kürüne sahip olacaksınız. Bu kürü her gün dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonra dişlerinize dairesel hareketlerle yavaş yavaş uygulayabilirsiniz.

ZERDEÇAL İLE SAÇ AÇMA

Kadınların oldukça dikkat ettiği konulardan biri şüphesiz ki saçları. Doğal yöntemlerle saç renginde değişiklik yapmak isteyen hanımlar için zerdeçallı saç açma kürünü hazırladık. Bu muhteşem kür için ihtiyacınız olan şey, 2 yemek kaşığı dolusu toz zerdeçal ve 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı

1,5 su bardağı suya 2 yemek kaşığı dolusu toz zerdeçalı ekleyin ve 10 dakika boyunca kaynatın. Ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonrasında hazırladığınız karışımı saç diplerinizden tüm saçınıza uygulayın ve streç film sarıp yarım saat bekleyip yıkayın veyahut saçlarınız kuruyana dek güneşte de durabilirsiniz.

Ancak altın sarısı rengini elde etmek için en az 3-4 kez zerdeçallı saç maskesini uygulamanız gerekmektedir.

ZERDEÇAL İLE TÜY SARARTMA 

Birçoğumuzun kabusu tabi ki istenmeyen tüyler. Oldukça rahatsız edici bu tüylerden, zerdeçal ile kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? Sizin için hazırladığımız bu muhteşem tarifle tabi. 

Malzemeler:

-2 yemek kaşığı zerdeçal

-Yeterince süt

Uygulanışı:

-2 kaşık zerdeçalı macun kıvamına gelene kadar süt ekleyerek karıştırın.

-15– 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.

-Bu kürü haftada bir uygulayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.