DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Geçmişe bir görüntü: Teknolojinin en ilkel halleri Gündelik hayatta elimizden düşmeyen cihazların birincil icat edildiği halleri nasıldı? Bu yazımızda teknolojinin…

07.05.2020
A+
A-

Gündelik hayatta çoğunlukla kullanıp nasıl bir evrim geçirerek günümüze ulaştığını merak ettiğiniz cihazlar oldu mu? Bu cihazlardan bazılarının en ilkel hallerini yazımızda derledik.

İlk oyun konsolu: Magnavox Odyssey

Evde oyun konsolu fikrini tasarıma döken ilk mucit Ralph Henry Baer’di. Bu hafıza, ilk olarak aklına 1966’da gelmiş olsa da mühendis olarak çalıştığı şirket olan Sanders Associates, ordu ile anlaşmalı olduğundan “oyuncak yapma” fikrine sıcak bakılmamıştı. 

Daha sonrasında bir televizyon setini interaktif ortama transformasyon fikrinin taşıdığı potansiyelin ne kadar büyük olduğu anlaşıldı ve 1972’de bu yeni teknoloji Magnavox Odyssey olarak satışa sunuldu.

İlk hali “kahverengi kutu” olarak adlandırılan Magnavox Odyssey, beraberinde zar ve oyun kartları gibi aksesuarlarla geliyordu ve masa tenisi, hokey, kedi fare gibi oyunlar oynamayı muhtemel kılıyordu.

Bu oyunlardan en popüleri olan masa tenisi, Nolan Bushnell adlı bir mühendise Pong adlı oyunu tasarlaması için ilham verecekti. Benzer mühendis, Atari adlı firmayı kurup 1974’te kendi oyun konsollarını satmaya başlayacaktı.

1 2 3 4 5 6

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.