DOLAR 32,3689
EURO 34,7941
ALTIN 2.393,12
BIST 10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Geçen yıl kilosu 100 liraydı, bu yıl 350! Yılbaşı hindilerine yoğun ilgi var

Yılbaşı öncesi hindiye yine yoğun ilgi gösteriliyor. Geçen yıl kilosu 100 liradan satılan hindiler bu yıl 350 liradan alıcı buluyor. Tekirdağ’da yıllardır hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı öncesi 4 bin 500 hindiden 3 binini sattığını, diğerleri için de sipariş aldığını söyledi.

21.12.2023
A+
A-

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 16 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindilere, bu yıl da büyük ilgi olduğunu söyledi. Çetin, geçen sene kilosu 100 lira olan hindiyi bu yıl 350 liraya sattığını belirterek, “Bu yıl satışlarımız çok güzel, 4 bin 500 adet vardı; 3 bini satıldı. Diğerlerinin de siparişi tamamıyla bitti diyebiliriz.” dedi.

“MALİYETLER ARTTIĞI İÇİN FİYAT NORMAL”

Çetin sözlerine şöyle devam etti: “Kilosu 350 lira. Bir hindi ortalama olarak 8 ile 13 kilo arasında değişiyor. Geçen seneye göre bu yıl fiyatlar daha iyi, geçen yıl 100 liraydı. Şimdi 350 lira kilosu ama maliyetler de arttığı için bu fiyat da normaldir. Geçen yıl 5 bin hindi vardı ancak bu yıl da talep arttığı için daha fazla üretmek istedik ama işin zorluğundan, zahmetinden yapamadık ancak bu kadar üretebildik. Özelikle İstanbul, Bursa, İzmir, Çanakkale, Ankara, birçok yerden talep var. Siparişlerimiz iyi, satışlar güzel. İşin zahmeti bizi yoruyor.”

“KANAT ALTINA DİKKAT EDİN”

Hindi alacaklara tavsiyelerde bulunan Muzaffer Çetin, iyi hindinin, kanadının altındaki sarılığa bakılarak anlaşılacağını söyledi. Çetin, “Hindi almak isteyen önce kanadını çevirip, altına bakacak. Hindinin kanat altını çevireceksin, sarı yağ bağlamış olması ve sapsarı olması gerekir. Kanat altı sarı olması, lezzetli olduğunu kanıtlar. Bu tam olmuş hindidir. Sarı değilse hiçbir lezzeti yoktur” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.