Gazze’de Açlık Krizi: Son 24 Saatte 14 Sivil Hayatını Kaybetti
Gazze’de son 24 saatte 14 sivil hayatını kaybetti. Açlık krizi ve insani yardım ihtiyaçları giderek artıyor. Detaylar ve gelişmeler için takipte kalın.
İsrail’in uyguladığı ağır ablukalar ve devam eden saldırılar, Gazze Şeridi’nde yaşayan sivillerin yaşam koşullarını ciddi şekilde zorlaştırmaya devam ediyor. Son 24 saat içerisinde, bölgedeki yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle 14 sivil hayatını kaybetti. Bu ölümler, 7 Ekim 2023 itibarıyla başlayan ve halen devam eden çatışmaların sonucunda toplam can kaybını 147’ye yükseltti. Gazze’deki sağlık ve insani yardım kurumları, saldırıların ve kıtlığın yarattığı krizle mücadele etmekte güçlük çekiyor.
Gazze’deki insani kriz, özellikle çocuklar ve savunmasız siviller için giderek büyüyen bir tehdit haline gelmiş durumda. İsrail ordusunun bölgeye yönelik hava saldırıları ve abluka nedeniyle, hayati öneme sahip gıda, su ve sağlık hizmetlerine ulaşım ciddi şekilde engelleniyor. Bu durum, bölgedeki yaşam koşullarını dayanılmaz noktaya getirirken, yardım çağrılarına rağmen ihtiyaç sahiplerine ulaşım sağlanamıyor.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Planlama Direktörü Sam Rose, bölgedeki insani durumu değerlendirdi. Yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde kıtlık ve sağlık krizi yaşandığını belirterek, daha fazla gıdaya ve temel ihtiyaç maddelerine acil ihtiyaç olduğunu vurguladı. Rose, bölgeye yardım ulaşımını engelleyen kısıtlamaların ve saldırıların, özellikle çocuklar olmak üzere binlerce sivili çaresiz bıraktığını dile getirdi. UNRWA’nın, bölgeye hayat kurtarıcı yardımları ulaştırmak için hazır olduğunu belirten yetkililer, ancak bu çabaların İsrail’in kısıtlamaları ve devam eden saldırılar nedeniyle engellendiğine dikkat çekti.