DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Gaziantep’te Esnafın Sevgi Dolu Dostluğu: ‘Kara Şakir’ ile Hayvan Sevgisi

Gaziantep’te esnafın sevgi dolu dostluğu ve ‘Kara Şakir’ ile hayvan sevgisi hikayesi. Sıcacık anlar ve dostluk dolu anlar keşfedin.

20.06.2025
A+
A-

Gaziantep’te Bir Esnafın Hayvanlara Olan Derin Bağlantısı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde, yaklaşık 500 yıllık tarihiyle dikkat çeken Kaleoğlu Mağarası’nın işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, hayvanlara olan büyük sevgisi ve şefkatiyle tanınıyor. Bir gün, yakın çevresinde bulunan bir arkadaşından gelen haberle hayatı değişen genç esnaf, ölmek üzere olan bir yavru karga buldu. Bu yavruyu hemen sahiplenip, ona yeni bir yaşam şansı verdi. Bu sevgi dolu davranış, bölgedeki birçok kişinin ilgisini çekti ve takdir topladı.

Yavru karga, ilk başta çok zayıf ve güçsüz haldeydi; kanadında ciddi yaralar vardı. Kaleoğlu, onu özenle tedavi etti ve günlerce bakımını üstlendi. Bu süreçte, yavru kuşun kendisine alışması ve güven duyması için büyük çaba sarf etti. Karga, kendisine gösterilen sevgi ve ilgi karşısında hızla iyileşti ve artık kendi kendine uçmaya başladı. Kaleoğlu’nun evindeki ve mağarasındaki özel alan, bu minik dostu için hazırlandı.

‘Kara Şakir’ ile Dostluk ve Günlük Hayat

Karga, ‘Kara Şakir’ adını alırken, artık sadece bir hayvan değil, aynı zamanda ailesinin bir ferdi haline geldi. Günlük yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olan bu dostluk, bölgedeki ziyaretçilerin ve çevre sakinlerinin de ilgisini çekiyor. Kaleoğlu, yavruyu nereye giderse götürüyor ve onunla vakit geçirmekten büyük keyif alıyor. Mağarayı ziyaret edenler, bu dost canlısı kuşu yakından tanıma fırsatı buluyor ve onun sevimliliği karşısında etkileniyor.

Mehmet Kaleoğlu, “Besle kargayı, oysun gözünü” atasözünün tam tersine, burada sevgi ve şefkatle sahiplenilen ‘Kara Şakir’ ile gerçek anlamda bir bağ kurdu. Karga, nereye giderse gitsin onun peşinden ayrılmıyor ve adeta bir evcil hayvan gibi onunla birlikte oluyor. Bu dostluk, bölgedeki diğer insanlar tarafından da takdirle karşılanıyor, hatta bazı ziyaretçiler onun bu özel bağını görmek için mağaraya geliyor.

Hayvan Sevgisinin Gücü ve Toplumdaki Yeri

Kaleoğlu, yavruyu kendi eliyle beslerken, onunla ilgilenmekten büyük mutluluk duyuyor. Bu sevgi dolu yaklaşım, onu hayvanlara karşı daha da bilinçlendirdi ve bölgedeki diğer vatandaşlara da örnek oldu. Kaleoğlu, “Yavrulama döneminde olan papağanlarım ve diğer hayvanlarım da var. Onlara da aynı sevgi ve özenle bakıyorum. Bu kuşu doğaya bırakmayı planlıyorum, ama eğer kendiliğinden uçup gitmezse, bakımını sürdüreceğim,” diyerek, hayvan sevgisinin önemini vurguluyor.

İnsanlara ve hayvanlara karşı sevgi ve sorumluluk bilincini artıran bu hikaye, bölgedeki herkesin takdirini kazanıyor. Ziyaretçiler, “Mehmet Bey’in bu hayvan sevgisi gerçekten takdire şayan. Hayvanlara sahip çıkmak ve sevgiyle yaklaşmak çok önemli,” diyerek, bu güzel davranışı destekliyorlar.

Sonuç ve Gelecek Planları

Mehmet Kaleoğlu, “Bu sevgi ve dostluk bağını koruyup, büyüteceğim. ‘Kara Şakir’ ile olan bağımızı hiç koparmayacağız. Kendisi büyüyüp uçar hale geldiğinde, onu doğaya salıp, yine de ilgimizi sürdüreceğiz,” diyerek, hayvanlara olan sorumluluğunu ve sevgi dolu yaklaşımını sürdüreceğini belirtiyor. Bu özel dostluk, hem insanlara hem de hayvanlara sevgi ve saygı konusunda güzel bir örnek teşkil ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.