Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi’nin Cumhuriyet Bayramı Mesajı 103. Yıldönümüne”
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi’nin Cumhuriyet Bayramı mesajı, 103. yıldönümünde birlik ve gururu vurguluyor.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde yayımlanan kutlama mesajında, Cumhuriyet’in ilanının 103. yılını büyük bir gururla vurguladı. Aziz milletimizin mücadelelerle elde ettiği bu büyük kazanım olan Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde gösterilen kararlılık ve fedakârlıklar hatırlatıldı.
Vatanın işgal altında olduğu zorlu dönemlerde, Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde vatandaşlarımızın özgürlük ve bağımsızlık arzusu yenilenen inançla omuz omuza yürüdü. Şanlı Türk milleti, oralı savaştaki direnişini sürdürerek, dünya kamuoyuna bağımsızlığa olan bağlılığını güçlü şekilde haykırdı. Bu süreçte kurulan Cumhuriyet, milli egemenliğin, birlik ve bütünlüğün, eşit vatandaşlığın ve aydınlık bir geleceğin teminatı olarak varlığını sürdürmektedir.
Cumhuriyetin aydınlık yolunda, ülkemizin bilim, sanat ve demokrasi alanlarında büyümesini sürdürüyor; ekonomi ve üretim kapasitesiyle yeni atılımlara yöneliyoruz. Büyük önder Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ sözünün rehberliğinde, bu emaneti korumanın ve geliştirmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Cumhuriyetimizin değerleri bugün de yol göstericimiz olmaya devam ediyor ve bu kritik coğrafyada birlik içinde güvenli yarınlar inşa etmek için çalışıyoruz.
GSO olarak, savaşların ekonomiyi hedef aldığı günümüzde Gaziantep ve Türkiye için daha güçlü bir gelecek hedefliyoruz. Şehrimizin sanayisini yeniliklerle donatarak üretim, ticaret ve ihracatı güçlendirmek amacıyla kararlı adımları sürdürmekteyiz. Atatürk’ün “Vatanını en çok seven en çok çalışandır” sözünden aldığımız ilhamla, sorumluluklarımızın bilinciyle daha güzel ve aydınlık yarınlar için çaba gösteriyoruz.
Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Cumhuriyetimizin 103. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.