DOLAR 32,5581
EURO 34,9788
ALTIN 2.420,94
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Gayrimenkul zengini kadın: “Mirasımı istediğimi şekilde kullanırım”

25.11.2021
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Adem Ülker’in haberine göre kızı Hanzade ve torunu Bige Altıparmak’ın, İzmir’deki bir bakımevinden kaçırıldığını iddia ettiği gayrimenkul zengini 86 yaşındaki Tülin Enbiyaoğlu’nun, Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bakıcısı 65 yaşındaki Nabi Akaydın’la aynı evde kaldığı ortaya çıktı. Kızı ve torununa sert tepki gösteren Enbiyaoğlu’nun Şubat’ta hakkında suç duyurusunda bulunduğu, kendisine zorla 200 bin liralık senet imzalattığını öne sürdüğü Akaydın’la birlikte olması aralarında bir gönül ilişkisi olduğu iddialarını güçlendirdi. Bodrum Devlet Hastanesi’nden, “Akıl sağlığı yerindedir” raporu alan Enbiyaoğlu, “Kızım ve torunum servetime konmak için beni huzurevine kapattılar. Nabi’yi aradım, gelip beni aldı. Kızım ve torunum yalan söylüyor. Akıl sağlığımın yerinde, daha önce de defalarca rapor aldım. Kendileriyle miras davalarımız var, halen devam ediyor” dedi.

‘AŞK İLİŞKİMİZ YOK’

Enbiyaoğlu, Bodrum Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdikten sonra kızı ve torununa nispet yaparcasına, “Artık özgürüm ve dilediğim gibi yaşayacağım” dedi. Erkek bakıcısı Akaydın’la yemeğe çıkan Enbiyaoğlu, kızı ve torunu yüzünden hürriyetinin elinden alındığını söyleyerek kendisine sorulan, “Bakıcınızla aranızda bir aşk ilişkisi olduğu söyleniyor” sorusuna gülerek sesiz kaldı. Bakıcı Nabi Akaydın ise, Enbiyaoğlu ile aralarında gönül ilişkisi olduğuna dair iddiaları reddederek, “Kendisi benden yardım istedi, İzmir’e gittim, Bodrum’a getirdim, birlikte kalıyoruz. Bana ihtiyacı olduğunu söyledi. Kendisine yardım ediyorum. Hiçbir şekilde zorla falan alıkoyduğum yok. Zaten uzun süredir görüşüyoruz. Aşk ilişkimiz yok” diye konuştu.

‘BANA BUNAK DEDİLER’

İzmir’deki arsasını sattıktan sonra kızının kendisini ‘bunak’ diye dava ettiğini söyleyen Tülin Enbiyaoğlu, “Her seferinde bunak olmadığımı ispatladım. Kızımı ve torunumu dava edeceğim. Bu kez sıra bende, yapılan kepazeliklerine hesabını soracağım. Görürsem yüzlerine tüküreceğim. Mirasımı ister Darüşşafaka’ya veririm, ister Türkan Saylan Vakfı’na bağışlarım ya da fakir fukaraya dağıtırım, kimseyi ilgilendirmez. Kimseye hesap verme mecburiyetim yok. Kızım ve torunumla irtibata geçmeyeceğim. Hürriyetimden vazgeçmeyeceğim. Beni artık huzurevlerine kapatamayacaklar. Bundan böyle Nabi’yle kalacağım” dedi.

BAKICISI DAHA ÖNCE GARSONMUŞ

Nabi Akaydın’ın, Enbiyaoğlu’nun kızı ve torununun sık sık yemek yediği lüks bir restoranda garsonluk yaptığı ve bakıcılık konusunun da burada 8 yıl önce başladığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Hanzade Altıparmak, Akaydın’a annesinin fizik tedavi bilen bir bakıcıya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Akaydın, “Benim fizik tedavi sertifikam var” dedi ve gayrimenkul zengini Enbiyaoğlu’na bakmaya başladı. Tülin Enbiyaoğlu’nun kızı Hanzade ve torunu Bige Altıparmak, ikilinin yakınlaştığını öne sürerek, Enbiyaoğlu’nu Akaydın’dan uzaklaşması için önce Aydın’da bir bakım evine yerleştirdiklerini oradan bakıcısı tarafından gelip alındığını, daha sonra da İzmir’deki bir bakımevine yerleştirdiklerini ifade etti.

“PEŞİNİ BİR TÜRLÜ BIRAKMADI”

Torun Bige Altıparmak, anneannesinden vekalet alan Akaydın’ın servetini zimmetine geçirmeye çalıştığını öne sürerek, “Vekaleti iptal ettik. Tekrar vekalet alıp, üzerindeki mal varlıklarını almak için uğraşacaklardır. Daha önce 200 bin liralık senet imzalatmıştı. Bu yüzden hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. Ancak bir türlü anneannemin peşini bırakmadı” dedi.

“BASKI ALTINDA KONUŞTUĞUNA İNANIYORUZ”

Hanzande ve Bilge Altıparmak’ın avukatı Hasan Ozan Orpak, Tülin Enbiyaoğlu’nun kandırıldığını düşündüklerini belirterek, “Tülin Enbiyaoğlu’nun senet veya başka evraklara atacağı imzaların geçersiz sayılması için mahkemeden tedbir kararı aldık” dedi.

Orpak, 86 yaşındaki Enbiyaoğlu’nun karakoldaki ifadesinin ardından yaptığı açıklamalar için ise, “Baskı altında konuştuğuna inanıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.