DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Gaye Turgut Evin ‘Susmayın’ çağrısında bulundu!

07.12.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre ünlü oyuncu Gaye Turgut Evin, insanların sosyal medyada cesur olduklarını sandıklarını ancak bunu ölçüsüzlük olarak gördüğünü söyledi. “Bir insanın hakkının başladığı yerde diğer insanlar belli sınırlarının olduğu unutuyor” diyen Evin, şu ifadeleri kullandı:

“Siber şiddeti doğrudan pek yaşamadım ama oynadığı karakterler üzerinden suçlamalarla karşı karşıya çok kaldım. Bizleri evlerindeki ekrandan görenlerin bir kısmı da her fotoğrafımıza ağır eleştirilerde bulunmayı kendine hak görebiliyor. Bu nedenle fotoğraflarımı yoruma kapattığım çok oldu. Oyunculuğumuzu ya da giyimimizi eleştirebilirsiniz ancak bu eleştirilerin de belli ölçüsü olmalı. Bazen bu ölçü kaçabiliyor, doğrudan kişiliğinize saldırıya dönüşebiliyor.”

‘Susmayın’

Bir dönem kendi adına açılan sahte hesaplarla mücadele etmek zorunda kaldığını anlatan oyuncu Evin’in önerileri var:

“Siber şiddet karşı karşıya kaldığımızda susmayın. Şiddet ayrımı yapmadan gerekeni yapmalıyız. Hukuki bir yola gitmek gerekiyorsa gidilmeli. Eğer sessiz kalırsak yapan kişi bunu bir daha yapar. ‘Bir şey olmuyor ne de olsa. Yazar yazar hesabı kapatırım’ diye düşünür. Bunların önüne geçmek, bu gibi yorum yaptıklarında bunun bir cezasının olduğunu bilmeliler.”

Sosyal medya aktif kullanan biri olduğunu ve mümkün olduğunca yazılan her şeye yanıt vermeye çalıştığını anlatan Evin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapıcı yorumlar her zaman başım üstüne ancak çizgiyi aşıp, bu yorumlar harekete ve küfre dönüşebiliyor. O zaman bu kişilere ‘Dur’ demesini bilmeliyiz. Ben bu insanları kesinlikle görmezden gelmiyorum, gereken neyse onu yapıyorum. Bir defasında yine böyle siber şiddetle karşılaştım ve şikâyet ettim. Ancak şikâyetten sonra küçük bir çocuk olduğunu öğrendim. Annesi şikâyetimden vazgeçmemi rica etmişti ben de kabul etmiştim. Ailelere de büyük görev düşüyor. Sosyal medyanın bilinçli kullanılması ve çocukların korunması çok önemli.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.