DOLAR 32,3374
EURO 34,3704
ALTIN 2.393,53
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

GAÜ geleceğin oyuncularını seçecek

03.07.2018
A+
A-

GAÜ Drama ve Oyunculuk bölümü özel yetenek sınavları 8 Ağustos ve 14 Eylül tarihleri arasında Türkiye ve KKTC’de gerçekleşecek.
8 Ağustos-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan özel yetenek sınavı şöyle yapılacak:” Özel yetenek sınavının 2 aşamada gerçekleşecek. Başvurular son güne kadar devam edecek. TC Vatandaşı adayların TYT’nin puan türlerinin herhangi birinden 150.00 puan barajını aşmış olmaları yeterli.
Sınavda neler yaptırılabilir?
1. Aşama: Adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacak. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaya karakterin analizi seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilir. Doğaçlama ve temrinler yaptırılabilir.
2. Aşama: Müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritim duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilir. Adaydan bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulur. Adaylar ayrıca, gerek duyulduğu takdirde, sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynarlar.
Öğrencilerin sınav saatinden en az bir saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Adayların her bir aşama için sınava giriş sırası, başvuru numaralarına göre belirlenecek ve adaylara sınav öncesi bildirilecek. İki aşamada da başarılı olup kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrenciler 4 yıllık akademik eğitimlerini Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü’nde alacaklar. Öğrencilere yüzde 25’den yüzde 100’e burs imkanı sağlanacak.
Başvuruda istenilen belgeler:
2017 ÖSYM Sonuç Belgesi ve bir fotokopisi. (Adayın, programa başvuracağı yıl Temel Yeterlilik Testi`ne (TYT) girmiş ve TYT puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekiyor).
Lise Diploması aslı ve fotokopisi
Başvuru formu (kayıtta okuldan da alınabilir)
Dört adet vesikalık fotoğraf, (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır)
Nüfus Cüzdanı`nın aslı ve bir fotokopisi
Başvuru ücreti: 50 TL
8 Ağustos’ta KKTC, 16-17 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek
GAÜ Drama ve Oyunculuk Bölümü yetenek sınavlarının birincisi 8 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 14.00’de GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi’nde, 16-17 Ağustos 2018 tarihlerinde ise GAÜ Ankara Ofisi, Atatürk Bulvarı No:127 Selcan İş Hanı Kat:4 No:403 Bakanlıklar/Ankara adresinde gerçekleşecek. Sınavların tekrarı 11 Eylül 2018 Salı günü saat 14.00’da Ankara, 14 Eylül 2018 Cuma ünü ise GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi’nde yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.