DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 kullanıcılarına kötü haber!

08.11.2018
A+
A-

Bilindiği üzere Samsung, Infinity Flex Display olarak adlandırılan yeni Samsung katlanabilir ekranı ile ilgili ilk detayları sonunda gün yüzüne çıkarttı. Akıllı telefon pazarında tabiri caizse devrimsel bir yeniliğe imza atacak olan teknoloji devi, yeni bir devri başlatmaya hazırlanıyor.

Ayrıca San Francisco’daki etkinlikte Samsung, Google ve Android geliştirici topluluğuyla birlikte ortaklaşa geliştirdiği One UI arayüzünü de gün yüzüne çıkartmıştı. Kullanıcılara bambaşka bir akıllı telefon deneyimi yaşatacak olan yeni arayüzü oldukça iddialı geliyor. Şimdiden birçok kullanıcı tarafından merakla beklenen yeni arayüz, bir önceki nesil amiral gemileri için gelmeyeceği iddiaları ortalıkta dolaşıyor.

Android Pie güncellemesi ile birlikte Ocak 2019’da Galaxy S9, S9 Plus ve Note 9 kullanıcılarına sunulacak olan yeni arayüz tasarımı ne yazık ki Galaxy S8, S8 Plus ve Galaxy Note 8 modellerine sunulmayacağı iddia ediliyor. Bu iddianın nedeni ise eski nesil cihazların yeni arayüze uyum sağlaması için, çeşitli donanımsal özelliklere sahip olmadığı olarak gösteriliyor.

Tom’s Guide tarafından ortaya atılan bu iddia hakkında henüz resmi bir açıklama yapmayan Samsung, görünen o ki eski nesil amiral gemileri kullanıcıları bir hayli üzecek.

Samsung’un yeni Android arayüzü One UI bizlere neler sunuyor?

Samsung yeni Android arayüzü One UI ile görünümü daha da sadeleştirip, tek elle kullanım kolaylaştırmayı amaçlıyor. Android’e gelen katlanabilir telefon desteği, Samsung’un yeni arayüzünde de destekleniyor. Samsung2019 yılı içerisinde katlanabilir telefon modelleriyle karşımızda olacak. Yeni arayüz bu modellerde de kullanılacak.

Özellikle arayüz tanıtılırken, günlük hayatta sıklıkla kullanılan butonların ekranın yarısından aşağısına yerleştirildiği vurgusu dikkat çekti. Artık telefonlar günümüzde büyüyen yapılarıyla tek elimizle zor kullanılacak hale geldi. Sürekli basılan butonların da ekranda yukarıda yer alması, kullanımı özellikle tek el ile kullanımı daha da zorlaştırıyor. Samsung yeni Android arayüzü One UI ile bu konuya özen göstermiş ve tasarım dilinin ana hattını oluşturmuş.

İşte karşınızda Samsung katlanabilir telefon!
İşte karşınızda Samsung katlanabilir telefon!

Merakla beklenen Samsung katlanabilir telefon modeli hakkında ilk resmi detaylar paylaşıldı. Samsung akıllı telefon pazarında yeni bir devri başlatmaya hazırlanıyor!

Ayrıca yeni arayüzde karanlık / gece teması da bulunacak. Bununla beraber simgelerin de yeniden tasarlandığı, arayüzde yuvarlak köşeli hatların dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Simgelerle beraber fontlar da yenileniyor.

Yeni arayüz ile beraber gelen bir diğer yenilik ise telefonun renk seçeneklerine göre temanın telefonun rengiyle gelmesi özelliği. Örneğin mavi Galaxy Note 9 aldıysanız, telefonunuzun arayüzü de mavi olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.