DOLAR 32,2611
EURO 34,7721
ALTIN 2.401,25
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Galaxy S20 Geekbench testi sonuçları belli oldu

02.02.2020
A+
A-

Samsung, teknoloji gündeminde yer almaya devam ediyor. Galaxy S20 ailesini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanan firmanın modelleri, Geekbench testinde ortaya çıktı. S20 ailesindeki her üç model için de testler, Geekbench 5.1 ile yapıldı. Sonuçlara bakıldığında ilk dikkat çeken detay ise, üç modelin birbirine yakın sonuçlar elde etmesi oldu. Modeller Snapdragon 865 ya da Exynos 9830 ile satışa çıkacak. Türkiye ve Avrupa’da Exynos işlemcili modeller kullanıcılarla buluşacak.

Performans testleri telefonların ABD ve Güney Kore versiyonlarıyla yapıldı. Böylelikle telefonların performansı hakkında daha şeffaf bilgi alınması amaçlandı. Ancak Avrupa modellerinin performans testlerinin nasıl sonuç elde ettiği belli değil. Sonuçlarda alınan puanlarda farklılıklar olduğu görülüyor. Üstelik farkın kimi zaman büyük olduğu görülüyor.

Galaxy S20 özellikleri ve fiyatı nasıl olacak?

Samsung, 11 Şubat tarihinde Unpacked 2020 etkinliğinde Galaxy S20 serisini ve katlanabilir telefonunu tanıtacak. Peki, Samsung Galaxy S20 özellikleri nasıl olacak? Galaxy S20 fiyatı ne kadar?

Galaxy S20 Geekbench testi sonuçları

Başlangıç modeli Galaxy S20, Güney Kore için üretilmiş cihazla yapılan testte tekli çekirdek testinde 922 puan aldı. Çoklu çekirdek testinde de 3103 puan aldı. Aynı modelin ABD versiyonuyla birlikte tekli çekirdek testinde 561, çoklu çekirdek testinde 2358 puan aldı. Bu model için Güney Kore versiyonunun, ABD versiyonuna göre çok daha başarılı olduğu görülüyor. Yine de ABD versiyonu, çoklu performans testinde rakibine biraz yaklaşabildi.

Galaxy S20 Plus Geekbench testi sonuçları

Samsung‘un yeni duyuracağı modellerin ortancası, Galaxy S20 Plus Güney Kore versiyonu, tekli çekirdek testinde 925 puan aldı. Çoklu çekirdek testinde ise puanı 3230 oldu. S20 Plus‘ın, S20‘ye göre az farkla önde olduğu görülüyor. Özellikle tekli çekirdek testinde alınan puanlar dikkat çekti. Çünkü puanlar neredeyse aynı.

Aynı modelin ABD sürümü tekli çekirdek testinde 923 puan, çoklu çekirdek testinde ise 3267 puan aldı. Burada ABD için üretilen cihazın daha yüksek performansa sahip olduğu görülüyor. Tekli çekirdek performansında Güney Kore versiyonu 2 farkla önde olsa da, çoklu çekirdek testinde ABD versiyonunun 37 puan farkı bulunuyor.

Galaxy S20 Ultra Geekbench testi sonuçları

Yeni modeller arasında en merak edileni, Galaxy S20 Ultra oldu. Sınıfın en gelişmişi olarak piyasaya sürülen modelin Güney Kore sürümü tekli çekirdek testinde 919 puan, çoklu çekirdek testinde 3193 puan aldı. Puanlara bakıldığında Güney Kore Galaxy S20 Ultra versiyonunun, aynı ülke için hazırlanan Galaxy S20 Plus‘a göre geride kaldığı görülüyor.

Aynı modelin ABD versiyonu tekli çekirdek testinde 756 puan, çoklu çekirdek testinde 2871 puan aldı. Modelin ABD versiyonu, hem Güney Kore versiyonundan geri kaldı hem de aynı ülkenin Galaxy S20 Plus modelinden geri kaldı.

Galaxy S20 Plus özellikleri ve fiyatı nasıl olacak?

Samsung’un yeni amiral gemilerini tanıtmasına iki haftadan daha kısa bir süre kaldı. Serinin ortanca modeli Samsung Galaxy S20 Plus özellikleri nasıl? Galaxy S20 Plus fiyatı ne kadar?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.