DOLAR 32,3713
EURO 34,7774
ALTIN 2.410,97
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Galaxy S10’un ilk özelliği ortaya çıktı!

16.03.2018
A+
A-

Samsung yüz tanıma teknolojisini Apple’dan çok daha önce mobil cihazlarında kullandı. Fakat yüz tanıma sistemi, 2D tarama yaptığı için başarılı değil. Şirket bu sebeple parmak izi ve iris tarayıcı özelliklerini de cihazlarında kullanmaya devam ediyor.

Apple ise iPhone X ile birlikte 3D algılama sistemine dayanan Face ID özelliğini iPhone’un tek güvenlik sistemi haline getirdi. Touch ID’den daha güvenli olarak lanse edilen sistem birçok şirketin gelecek nesil telefonlarında kullanmayı düşündüğü özeliklerin başında geliyor. Bu konuda ilk adımı Samsung atacak gibi görünüyor.

Galaxy S9 serisinde yüz tanıma siteminin yine sınıfta kalması şirketin yeni nesil telefonlarında daha güvenli bir sisteme geçmesine sebep olacak. Gelen haberlere göre Samsung,  Face ID’ye benzer düzeyde güvenlik sunabilecek bir 3D sistem üzerinde çalışan tedarikçiler ile işbirliği içinde.

Akıllı tarama Face ID kadar güvenli mi?

Samsung Galaxy S9 serisi ile birlikte kullanıma sunduğu Akıllı Tarama ve Face ID arasındaki farklılıklar neler? Acaba hangisi daha güven

İsrail haber sitesi Mantis Vision, Samsung’un yeni nesil Galaxy S modelleri için üç boyutlu kamera çözümleri geliştirmeye çalıştığını iddia ediyor. Koreli The Bell sitesi de şirketin bunun için kamera modülü firması Namuga ile işbirliği yaptığını bildirdi.

Namuga, ASUS, HP, Dell, Lenovo ve Acer gibi şirketlerin dizüstü bilgisayarlarında ve tabletlerinde kullanılan Intel realSense kameralar için 3D modüller tedarik ediyor. Samsung muhtemelen Galaxy S10 ve S10 Plus modellerinde 3D taramaya dayalı yüz tanıma sistemine yer verecek.

3D tarama 2D’ye göre önemli ölçüde daha güvenli olmasına rağmen, Face ID hala mükemmel değil. Birbirine benzeyen aile üyeleri ve ikizler Face ID’yi kolayca geçebiliyorlar. Apple, iPhone X tanıtımında sistemin bu zaaflarından bahsetmişti.

Yüz tanıma özelliği zamanla geliştirilerek birçok şirket tarafından mobil cihazlarda kullanılacak. Apple’a bu konuda ilk rakip muhtemelen Samsung olacak. Samsung’un Galayx S10’da bu sistemi ne kadar geliştireceği merak konusu.

:: Sizce en güvenli sistem hangisi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.