DOLAR 32,5987
EURO 34,7452
ALTIN 2.497,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Galaxy Note 5 ve S6 Edge+ için kötü haber

05.09.2018
A+
A-

Samsung, Eylül 2018 Android güvenlik güncellemesinin hangi Galaxy modelerine geleceğini açıkladığı listede, Galaxy Note 5 ve S6 Edge+ modeline yer vermedi.

Özellikle kullanıcı sayısı hala çok fazla olan ve hala sıfır modellerinin günümüzde satıldığı Galaxy Note 5 gibi bir model, artık Android güvenlik güncelleştirmelerini almayacak.

Android güvenlik güncellemesini almamanın dezavantajları neler?

Pek çok marka, düzenli olarak Google’ın her ay yayınladığı güvenlik güncelleştirmelerini, telefonlarına güncelleme olarak maalesef yayınlamıyorlar. Güncellemeden sonra oluşacak, Android işletim sistemindeki güvenlik açıklarına karşı, kullandığınız cihaz korunaksız olacak. Örneğin yeni geliştirilen bir virüs, cihazınızı etkileyebilecek. Artık güvenlik güncellemesi almayan modellerin, kullanımları büyük riskler taşıyor.

İşte Android sürümlerinin güncel kullanım oranları!

Google, Android sürümlerinin güncel kullanım oranlarını paylaşmaya devam ediyor. İşte 2018 yılı Ağustos ayı Android kullanım oranları!

Bu gelişmeler bizlere ne gösteriyor?

Özellikle Android ekosisteminde, bir ürün alacaksanız o ürünün yeni model olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü sizin alacağınız model, hala geçerli bir donanıma sahip olsa bile, 1 – 2 sene önceki bir modelse, artık güncelleme almamaya başlıyor.

Telefonunuz yavaşladıysa kripto kurbanı olabilirsiniz!

Güncelleme almayan model, yeni güvenlik açıklarına ve virüslere karşı korunaksız hale geliyor. Hatalar iyileştirilmiyor. Yeni çıkan uygulamalar ya da uygulamaların yeni sürümleriyle beraber oluşacak uyumsuzluklar da düzeltilmiyor. Bu yüzden sizin yeni almış olduğunuz, aslında çok da yeni olmayan model, kısa bir süre içerisinde eskimeye başlıyor.

O yüzden Android ekosisteminde yeni bir model alıp, 2 sene güncellemesinin geleceğini bildiğiniz bir model seçip, 2 senelik bir kullanım ömrü biçmeniz, hem ideal hem de en optimum çözüm olacaktır.

Peki bu konuyla ilgili siz neler düşünüyorsunuz? Yorum yazın, beraber tartışalım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.