DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Galatasaray-City Maçı Değerlendirmesi: Barış Alper’den Abdülkerim’e Kadar Analizler

Galatasaray-City maçını Barış Alper’den Abdülkerim’e kadar kapsamlı analizle değerlendiriyoruz; kilit anlar ve sonuçlar için okumaya devam edin.

29.01.2026
A+
A-

Maç sonuçları ve değerlendirmeler

Şampiyonlar Ligi’nin 8. haftasında Galatasaray, deplasmanda Manchester City ile karşılaştı ve maç 2-0 City lehine sonuçlandı. Yorumcu Sinan Engin, canlı yayında mücadeleyi masaya yatırdı ve bazı ifadelerini sert bir üslupla paylaştı.

Yere göğe koyamadığımız Barış Alper Ne uçtu ne de kaçtı şeklindeki sözler, asistananaliz bölümünde dikkat çekti. Engin, Barış Alper Yılmaz’ın performansını eleştirel bir dille ele aldı ve beklentilerin altında kaldığını savundu.

Orta saha için “çok nazik” ifadesini kullanan Engin, özellikle Osimhen’in top taşıma konusunda yetersiz kaldığını belirtirken, İlkay Gündoğan ve Gabriel Sara için fiziksel açıdan zorlandıklarını ifade etti. Bu oyuncuların Süper Lig temposunda oyun kurabileceğini ancak Avrupa seviyesinde daha zorlandığını vurguladı.

Abdülkerim Bardakcı’ya övgüde bulunan Engin, savunmanın kilit isminin kendileri olduğunu belirtti. Haaland’ı büyük ölçüde kontrol ettiğini söylediği Bardakcı’da ise temponun zaman zaman düştüğünü ifade etti.

Fiziksel farklar belirleyici oldu diyen Engin, Manchester City ile Galatasaray arasındaki farkın açıkça görüldüğünü belirtti. İç sahada Galatasaray’ın rakibi karşısında avantaj elde edebileceğini, ancak toplam performansın bu farkı da etkilediğini savundu.

İnceleme, Alper Kızıltepe için haber kaynağı olan Haberler.com tarafından aktarılmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.