Gabar Dağı’nda Kaybolan Vatandaş, Termal Drone ile 6 Saatte Sağ Bulundu
Gabar Dağı’nda kaybolan vatandaş 6 saat içinde termal drone ile sağ bulundu. Güvenlik ve arama çalışmaları hakkında ayrıntılar.
Gece saatlerinde Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde kayıp bir vatandaşın arama çalışmaları AFAD ve jandarma ekiplerinin koordineli müdahalesiyle sürüyor. Olay, petrol sahasının bulunduğu bölgede 1122 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarla başlatıldı. İlgili araç plakası 34 VRE 12 olan sürücü R.V.’nin kaybolduğu bilgisi verildi.
Gerekli ekipler bölgeye yönlendirilerek arama çalışmalarına başladı. Jandarma, 12 personel ve 3 araçla; AFAD ise 4 arama kurtarma personeli, 1 termal drone ve 1 araç ile çalışmalara katıldı. Zorlu arazi koşullarına rağmen aramalar gece boyunca aksatılmadan sürdürüldü; yoğun bitki örtüsü ve engebeli topoğrafya, operasyonun ilerlemesini zorlaştırdı.
Isı enerjisine duyarlı termal drone teknolojisi sayesinde tarama alanı genişletildi ve kızılötesi görüntüleme ile daha önce görünmeyen ısı kaynakları tespit edilmeye çalışıldı. Bu sayede kayıp kişinin konumu belirlenebildi ve çalışmalar hızla yönlendirildi.
Sabahın erken saatlerinde, yaklaşık 06.55 sularında termal drone kamerasında canlı olarak görülen kayıp kişi, ekiplerin hızlı müdahalesiyle bulundu ve sağ olarak kurtarıldı. R.V., hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.
Olayın kaynağı: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa | Haberler.com