DOLAR 32,3048
EURO 34,7206
ALTIN 2.383,54
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

FPS artışı sunan Nvidia 397.31 çıktı!

27.04.2018
A+
A-

Nvidia GeForce Game Ready 397.31 WHQL güncellemesi ile BattleTech ve FrostPunk oyunlarında performans artışı sunuluyor. RTX teknolojisini bu sürüm ile kullanıma sunan Nvidia, Volta GPU’lu ekran kartı sahiplerinin uzun süren bekleyişine noktayı koydu. Peki, Nvidia’nın RTX teknolojisi nedir?

Nvidia RTX nedir?

NVIDIA RTX, içerik oluşturuculara ve oyun geliştiricilerine gerçek zamanlı, sinematik kalitede görüntü sağlayan bir ışın izleme teknolojisidir. 10 yılı aşkın bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan Nvidia RTX teknolojisi, NVIDIA OptiX uygulama programlama arayüzü üzerinden, Microsoft’un DirectX Raytracing API‘yı ve yeni nesil çapraz platform grafik standardı olan Vulkan aracılığıyla kullanılabiliyor.

Güncelleme ile ayrıca Vulkan 1.1 desteği de sisteme ekleniyor. Doom gibi Vulkan API’ı ile geliştirilen oyunlarda gözle görünür FPS artışı yaşanacak. Ancak performans artışı için oyunların Vulkan API’ına destek vermesi gerekiyor.

NVIDIA G-Sync HDR monitörler geliyor!

NVIDIA G-Sync HDR teknolojisine sahip masaüstü monitörler ile buluşmaya az kaldı gibi gözüküyor. Peki, NVIDIA G-Sync HDR monitörler ne zaman geliyor?

Ayrıca HDMI ses sürücüleri de Game Ready 397.31 ile yenileniyor. Artık Nvidia ekran kartları 32 kHz, 88,2 kHz ve 176,4 kHz seçeneklerini destekliyor. Son olarak güncelleme ile; 32 Bit işletim sistemlerine ve  Fermi mimarili ekran kartlarına olan desteğin sonlandırıldığını belirtelim.

Güncellemeyi buradan indirebilirsiniz.

:: Hangi marka ekran kartı kullanıyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.