DOLAR 32,2626
EURO 35,0791
ALTIN 2.465,69
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Formula 1 pilotu direksiyonla değil beyniyle yarışacak!

20.03.2018
A+
A-

Şu anda dünyanın en iyi Formula 1 pilotu olarak anılan Lewis Hamilton, kolları ve bacakları felç olan Rodrigo Hübner Mendes ile yarışacak. Mendes ise Rodrigo Mendes Enstitüsü kurucusu ve CEO’su olmanın yanı sıra, UNESCO danışmanlığı görevlerini üstleniyor. Kendisinin iki silahlı soyguncu tarafından vurularak felç kaldığını da not olarak düşelim. Mendes ayrıca, beyniyle F1 otomobili kullanan ilk kişi olma ünvanına da sahip.

Yarışta Hamilton ve Mendes beyin sinyallerini komutlara çeviren başlıklar kullanacak. Bu sayede hız, fren ve dönüşleri tamamen zihinleriyle kontrol edecekler. Emotiv Epoc+ teknolojisi kullanan nörobaşlık, beyin sinyallerini ölçerek bunları komutlara çevirme ve kullanıcının çeşitli cihazları kontrol etme olanağı sağlıyor.

Mendes’in meydan okumasına olumlu yanıt veren Hamilton ile bu yarışın ne zaman gerçekleştirileceği ise belirsiz. 2018 F1 sezonunun bu haftasonu başlayacak olması, yarışın belki de sezon sonunda gerçekleşebileceğini düşündürüyor.

:: Gerçekleştirilecek bu ilginç yarış etkinliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.