DOLAR 32,2122
EURO 35,0821
ALTIN 2.471,84
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Formula 1 Avusturya GP’de Sıralama Turları Tamamlandı

05.07.2021
A+
A-

Oldukça heyecanlı geçen Formula 1 2021 sezonunda özellikle Red Bull ve Mercedes’in rekabeti izleyenleri oldukça heyecanlandırıyor. Bu hafta sonunda da Red Bull Ring’de yapılan yarışta Red Bull ve Mercedes takımlarının yine kıran kırana mücadele etmesi bekleniyordu. Nitekim, beklenen oldu.

Öte yandan bu haftaki mücadelede sıralamanın son turlarında Red Bull ve Mercedes mücadelesine McLaren’dan Lando Norris de dahil oldu ve izleyiciler kıran kırana bir yarış izledi.

İlk cebin sahibi değişmedi

Max Verstappen

Avusturya GP sıralama turlarının üçüncü bölümünde Max Verstappen ilk turların ardından 1:03.720 yaparak liderliğe yükseldi. Fakat bu sıralamanın en büyük sürprizi şüphesiz Lando Norris oldu. Verstappen ile arasındaki farkı 0.048’e düşürerek ikinci sırada yerini aldı. Hamilton ve Bottas ise 3. ve 4. sırada kendilerine yer bulabildi.

Verstappen bu sıralamayla birlikte arka arkaya 3 kez sıralamada birinci olmayı başardı ve bu sezonda 4. pole pozisyonunu kazandı. Pazar günü yapılacak yarışta ilk 5 sırada başlayacak yarışçılar şu şekilde;

1. Max Verstappen 2. Lando Norris 3. Sergio Perez 4. Lewis Hamilton 5. Valterri Bottas

Pazar günü yapılacak yarışta bu 5 sürücü de orta lastiklerle yarışa başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.