DOLAR 32,2617
EURO 34,7906
ALTIN 2.401,68
BIST 10.179,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

FixedFloat Bitcoin Borsası Güvenlik İncelemesi

FixedFloat Bitcoin Borsası’nın güvenlik önlemleri detaylı bir inceleme ile ele alınıyor. Platformun sağladığı koruma ve güvenlik özellikleri inceleniyor.

02.04.2024
A+
A-

Bitcoin Lightning Network üzerine kurulu bir kripto para borsası olan FixedFloat, güvenlik firması CertiK’in son 24 saat içinde platformdan kaynaklanan 3 milyon dolardan fazla şüpheli işlemi işaretlemesinin ardından inceleme altına alındı.

Şüpheli İşlemler ve İnceleme

Şüpheli İşlemler ve İnceleme

CertiK’e göre, Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) karışımı olan fonlar sırasıyla Ethereum ve Tron Blockchainindeki cüzdanlara aktarıldı. Güvenlik firması bu faaliyeti bir “istismar” olarak nitelendirdi ve FixedFloat’un tarafında potansiyel bir güvenlik ihlali olduğunu ima etti.

Web Sitesi Kesintisi ve Sessizlik

Endişelere ek olarak, FixedFloat’un web sitesi şu anda kullanılamıyor ve kesintinin nedeni olarak “teknik çalışma” gösteriliyor. Salı günü Avrupa saatiyle öğleden sonra itibariyle, borsanın sosyal medya hesapları şüpheli para çekme işlemleri konusunda sessiz kaldı.

Destek Temsilcisinden Açıklama

Destek Temsilcisinden Açıklama

Bir FixedFloat destek temsilcisi, CoinDesk’e göre, teknik bir hata olduğunu teyit ederken, şüpheli transferler hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Temsilci, “Bazı küçük teknik sorunlar yaşadık ve hizmetimizi teknik çalışma moduna geçirdik. İyileşme süresi hala bilinmiyor.” dedi.

Güvenlik Önlemleri ve Kullanıcılar

Bu olay kripto para dünyasında süregelen güvenlik sorunlarının altını çiziyor. FixedFloat gibi merkezi olmayan borsalar genellikle geleneksel finans kurumlarının sağlam güvenlik altyapısından yoksundur. Bu güvenlik açığı onları siber suçlular için cazip hedefler haline getiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.