DOLAR 32,5726
EURO 34,9892
ALTIN 2.459,41
BIST 9.891,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Filiz Akın hayat mottosunu açıkladı

24.08.2020
A+
A-

Filiz Akın, 2002 yılında burun arkası kanserine (nazofarenks) yakalandığını öğrendiğinde hastalığı ikinci evresine geçmişti. Amansız hastalığa meydan okudu, dimdik ayakta kalmayı başardı. Sözcü Gazetesi’nden Hande Zeyrek’e konuşan Filiz Akın, kanser tedavisi sürecinde bir müddet hiç duymadığını, konuşamadığını ve kimyasal mama ile beslendiğini söylerken, pes etmemesi sayesinde hastalığı yendiğini belirtti.

77 yaşındaki sanatçı, “Zor bir hastalıkla mücadele edip güçlü bir şekilde savaştan çıktınız” sorusuna şu yanıtı verdi: “Evet ikinci evrede ve ameliyatı olmayan burun arkası kanseriyle mücadele ettim. Çok agresif bir tedavi gördüm. Radyoterapi milimetrik olduğu halde tiroidim yandı, ses tellerim zarar gördü, duyma organlarım etkilendi. O yüzden bir müddet hiç duymadım, konuşamadım, kimyasal mama ile beslendim. Hayat mottom şu: ‘Asla pes etmemek.’ Çok sahte de olsa neşeli olmak, hayaller kurmak lazım. Zihin boş bir ekran, ne düşünürseniz oraya yansıyor ve düşünceniz kaderiniz oluyor. Eskiden çevremde olan güzelliklerin farkında değilmişim. Şimdi taşların arasında kendine yol bulup, yaşamı seçen çiçekleri görüyorum. Bu yaşadığım süreçleri milyonlarca insan ben istemesem de duydu, dualar etti, adaklar adadı, mumlar yaktı iyileşmem için.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.