DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

FIBA sordu Cedi Osman yanıtladı

24.05.2020
A+
A-

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), mart ayının ortasından bu yandan korona virüs salgını sebebiyle, dünyadaki canlı spor faaliyetlerini izlemekten uzak kalan basketbolseverler için başlattığı dijital kampanya olan ‘İlk basket’in Türkiye’den birincil konuğu, NBA’de Cleveland Cavaliers’te forma giyen ulusal oyuncu Cedi Osman oldu. İşte Cedi’inin FIBA tarafından sorulara verdiği yanıtlar:

Profesyonel olduktan daha sonra birincil attığın basketi hatırlıyor musun?

“İlk profesyonel basketim Gaziantep’e karşıydı. Senesini bütün hatırlamıyorum lakin o vakit antrenör Oktay Mahmuti’ydi. Gaziantep aleyhinde farklı bir şekilde öndeydik, son 7 dakika kala Oktay ağabey beni oyuna sokmuştu. İlk basketim turnike olmuştu. Hatalı hatırlamıyorsam pası Gökhan Sevimli vermişti. Pası o vermişti fast break koşmuştum ve birincil profesyonel basketimi o kadar atmıştım.”

Basketbolda en çok neleri özlüyorsun?

“Kesinlikle ekip arkadaşlarımla toplanıp defalarca beraber bazı antrenmanı yapmayı özlüyorum. Tesislere gidip oradaki insanlarla muhabbet etmeyi. şu anda da onları yapıyoruz fakat maalesef aynı hava yok çünkü birbirimize yakın olamıyoruz, sosyal mesafemizi korumak zorundayız. Tekrar biz kendi aramızda konuşuyoruz ama sonuçta benzer şehvetli vermiyor. Sağlık Durumu her şeyden daha önemli olduğundan dolayı bu kurallara uyarlamak zorundayız. bir de taraftarlarımızın önünde maç oynamayı fazla özledim.”

Evde kalınan süreçte neler yaptın, nasıl faal kaldın?

“Sezona devam edip etmeyeceğimiz muhakkak olmadığı için, bir şekilde formumu gözetmek namına evde çalışmalar yaptım natürel oysa. Bir yana yeni bir dil, İspanyolca öğrenmeye başladım. sırası gelmişken her Çarşamba günleri The First Cedi Live’ı yapmaya başladık. Bu doğrusu uzun soluklu olmasını istediğimiz bir proje ve sürdürmek istiyoruz. Arada dizi ve film izliyorum. Bu şekilde evde süre geçiriyorum. Bazen oyun oynuyorum, telefonda arkadaşlarımla konuşuyorum. Maalesef sıkıldık evde ama şu anlık yapabileceğimiz böylece bir şey değil.”

Sahalara geri döndüğünüzde atacağın ilk basketin nasıl olacağını düşünüyorsun?

“Aslında onu çok artı düşünmemeye çalışıyorum çünkü bazen forse edebiliyoruz durumları. O vakit da fazla istediğimiz için ara sıra istediğimiz şeyler olmuyor. O yüzden oyunu akışına bırakmak gerekli. Oyunun bana gelmesini bekliyorum, en önemlisi o kendimce. Çünkü, dediğim gibi, bazen ne kadar istesek de olmuyor, yapamıyoruz. O yüzden en iyisi maçın, o topun bize gelmesini ummak. Sonrasında da zaten bir kere basket olunca açılıyorsun, işler istediğin gibi gitmeye başlıyor.”

Seni sahada görmeyi özleyenlere mesajın nedir?

“şimdi bence en önemlisi herkesin evde kalması. Maalesef risk hala devam ediyor. Her ne değin olgu sayısı azalmış olsa da evde kalmaya devam etmemiz gerekiyor. Ayrıca ailemizin sağlığı, hem kendi sağlığımız için fazla manâlı. Biz de fazla özledik, artık maçlara çıkmayı biz de fazla istiyoruz. Eminim seyircilerimiz de aynı şekilde fazla özlemişlerdir. En kısa zamanda kavuşmak dileğiyle diyorum. Sezon devam eder mi etmez mi bilmiyorum lakin biz tabii pozitif olmaya çalışıyoruz. O yüzden umuyorum en kısa sürede her yerde birbirimizi göreceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.