DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

FIBA, kadın hakemleri çoğaltmak için harekete geçti

27.06.2020
A+
A-

FIBA’nın 2019-2023 döngüsü için stratejik hedeflerden biri olan ‘Basketbolda Kadınlar’ kapsamında, FIBA Merkez Kurulu tarafından, 2021-23 lisans döneminde her ulusal federasyon için ekstra bir bayan hakem lisans tahsisine müsade veren kararlar alınacağı duyuruldu. Bu karar doğrultusunda FIBA’nın beklentisi ise bayan lisanslı hakem sayısında yüzde 20-30 oranında artma olacağı yönünde.

FIBA, bununla beraber, aynı lisans dönemi için komite üyesi adaylarına, kadın adaylara öncelik vererek ek lisans tahsisleri de sağlayacak.

Hem, FIBA Merkez Kurulu, 50 yaşındaki hakemlere aynı görevde devam etme fırsatı veren iç yönetmelikte yapılan değişiklikleri onayladı. Bu değişikliklere tarafından; adayların halihazırda ve önceki lisans döneminde siyah ya da yeşil lisansları olmalı ve asıl FIBA devlete ait müsabakalarında FIBA değerleme kriterlerine kadar durmadan yüksek performans derecelerine ulaşmış olmaları gerekmekte. Lisansın uzatılması ise en fazla iki lisans dönemi, toplamda dört sene için geçerli olabilir.

FIBA Hakemlik Başkanı Carl Jungebrand, “Her iki sunulan karar da basketbol görevlilerimiz için fazla olumlu bir adım. FIBA ve ulusal federasyonların bu birleşmiş çabası sadece dünya çapında bayan hakemler geliştirmek için daha fazla fırsat oluşturmakla kalmayacak, bununla beraber FIBA’nın 50 yaşına ulaşmış en tecrübeli hakemlerini korumasını sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.