DOLAR 32,2667
EURO 34,8335
ALTIN 2.434,75
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

FETÖ’nün medya üssü büro projesi oluyor

13.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Şahin’in haberine kadar Ümraniye Belediye Başkanlığı, Saray Mahallesi’nde, bulunan 6 bin metrekarelik arazide kat karşılığı kültür merkezi inşaatını yaptırmak üzere 2011 yılında ihale açtı. 8 Eylül 2011 tarihinde yapılan ihaleyi Benzersiz Işık Grubu Ortaklık Teşebbüs İşletmesi kazandı.

Ancak bir zaman daha sonra, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kapatılan yayınlama organı STV’nin de içinde yer aldığı Samanyolu Medya Grubu’nun bu Ümraniye Belediyesi’nin yapı ettirdiği kültür merkezi binasına taşınacağı ortaya çıktı. O dönemde basında bulunan haberlere kadar FETÖ, binaya taşındıktan daha sonra gruptaki televizyon kanalı sayısını 6’dan 10’a çıkartacaktı.

BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

Stüdyolardan oluşan 9 kat bodrum ve 8 kat egzersiz alanın yer aldığı binanın kaderi 2013 yılında gerçekleştirilen 17-25 Aralık Operasyonu’nun arkasında değişti. Ümraniye Belediyesi, kendi arazisi üzerinde ihale ettiği inşaatı saptama edilen usulsüzlükler sebebiyle durdurdu.

Ümraniye Belediyesi Inşa Teftiş Müdürlüğü, yaptığı incelemelerin gerisinde kaçak yapılaşma ve proje ihlali sebebiyle inşaatı 22 Mayıs 2014 tarihinde mühürledi. 63 bin 153 metrekare toplam inşaatı olan ve yüzde 40’ı tamamlanabilen bina uzun yıllar dingin olarak kaldı.

İHALE İLE SATILDI

Samanyolu Medya Grubu’nun taşınacağı kültür merkezi, inşaatı durdurulduktan 4 sene sonra 26 Nisan 2018’de Ümraniye Belediyesi kadar satışa sunuldu. Takriben 73 milyon lira değerinde biçilen araziye birincil ihalede öneri gelmezken, ikinci kez yapılan ihalede Yapı&Inşa arazinin sahibi oldu.

Sözcü’nün edindiği bilgiye göre, şirket kısa bir vakit önce binada yeniden yapım faaliyetine başladı. Şantiyeyi faal ayla getiren Inşa&Inşa inşaat alanını 63 bin metrekareden 80 bin metrekareye çıkarttı. Bir vinç kurarak toplam 17 katlı binaya birkaç kat daha ekleyecek olan işyeri, projeyi de kültür merkezinden ofis projesine çevirdi.

Davet usulü ihalelerin gözdesi

Orjin Grup ve İstinye Park’ın ortaklarından Galibiyet Yıldırım’ın sahibi olduğu Inşa&Yapı şirketi son yıllarda kamudan aldığı ve toplamı milyarlarca lirayı bulan ihalelerle uyarı çekiyor. 21-B olarak aşina “davet usulü” yöntemiyle çok sayıda projeyi hayata geçiren işyeri, halihazırda İstanbul Finans Merkezi’ndeki SPK binası ve özel proje alanı ile Etiler’deki Polis Iş Yüksekokulu arazisindeki KİPTAŞ’ın projesinin inşaatını yürütüyor.

Emlak Ev GYO’nun Başakşehir’deki Kuzey Yakası adlı ofis projesini de inşa eden Yap & Yap, kamudan aldığı çevre düzenleme ve park ihaleleriyle de biliniyor. Ankara AKM ve Ahali Bahçesi, Başakşehir Irk Bahçesi, Hoşdere Hayatpark projesi ve Maltepe sahilindeki 1 milyon 250 bin metrekare dolgu yapılarak hayata geçirilen Orhangazi Kent Parkı firmanın projeleri aralarında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.