FETÖ/PDY’ye Yönelik Ankara’da Yeni Operasyonlar
Ankara’da FETÖ/PDY’ye yönelik yeni operasyonlar hakkında güncel bilgiler ve detaylar. Güvenlik güçlerinin çalışmalarını yakından takip edin.
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütüne karşı operasyonlar devam etmektedir. Bu kez, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, özellikle Dışişleri Bakanlığı içindeki örgütsel yapılanmaya yönelik yeni bir soruşturma başlatmıştır.
Operasyonun detayları: Soruşturma kapsamında, örgütün gizli iletişim aracı olan ByLock kullanımı ve mahrem hizmetler yapılanmasıyla bağlantılı oldukları belirlenen kişiler tespit edilmiştir. Ayrıca, örgüt üyeleri arasında ardışık olarak ankesörlü veya sabit hatlardan yapılan yoğun arama kayıtları ve tanık beyanları da soruşturma kapsamında dikkate alınmıştır.
Gözaltı kararı: Haklarında örgüt üyeliği suçlamasıyla, görevde olan ve olmayan toplam 8 şüpheli hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verilmiştir. Bu kişilerden 3’ü, görevde olanlar arasında yer almaktadır.
Operasyonların icrası: Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, planlı ve koordineli bir şekilde, şüphelilerin yakalanmasına yönelik 4 farklı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlemiştir. Operasyonlar sonucunda, şüphelilerin yakalanması ve örgütsel bağlantılarının deşifre edilmesi hedeflenmektedir.
Bu gelişmeler, FETÖ/PDY’nin devlet kurumlarındaki faaliyetlerini ve iletişim ağlarını ortaya çıkarmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini göstermektedir. Güvenlik güçleri, bu tür operasyonlarla örgütün sızma ve faaliyetlerini engellemeye kararlılıkla devam edecektir.