DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

FETÖ Operasyonunda Cuma Dağlı’nın İfadesi ve Para Transferleri

FETÖ operasyonu kapsamında Cuma Dağlı’nın ifadesi ve para transferleri detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu içerikte, Dağlı’nın açıklamaları ve finansal akışların arka planı hakkında bilgi alabilirsiniz.

13.03.2025
A+
A-

FETÖ Operasyonunda Yakalanan Şüpheliler ve İfadesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 Şubat’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya merkezli olarak 31 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonu “Kıskaç-40” hakkında önemli bilgiler paylaştı. Operasyon kapsamında, örgüte finansman sağladığı belirlenen 372 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Bu şüpheliler arasında kamu personelinin de bulunduğu ve özellikle Maydonoz döner restoran zinciri üzerinden örgüte finans sağlandığı ifade edildi.

Cuma Dağlı’nın İfadesi

Cuma Dağlı'nın İfadesi

Operasyonda gözaltına alınan ve Maydonoz döner zincirinin genel müdürü olan Cuma Dağlı’nın ifadesi dikkat çekti. Dağlı, FETÖ ile iltisaklı olduğu belirtilen 190 kişiyle görüşme kaydı bulunduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

  • “Ticari hayatım, 2007-2008 yıllarında Ankara’da TIR parkında bekçilerden sorumluydum. Bir nevi bekçilik yaptım.”
  • “2010-2013 yılları arasında otelde yiyecek içecek yerinde garson, şef garson, yiyecek içecek müdürü olarak çalıştım.”
  • “2013-2020 Haziran arasında çiğ köfteci de çalıştım. 2013 yılında Franchise sorumlusu olarak başladım.”
  • “Zamanla terfi aldım ve Franchise Ankara bölge ile İç Anadolu Bölgesi sorumluluğunu üstlendim.”
  • “2020 Haziran ayında buradan ayrıldım ve Maydanoz Döner Ana Firması’nın SOMCA Gıda’nın yönetiminde ortağı olarak bulunmaktayım.”
  • “Burada da Franchise Genel Müdürü olarak görev yapıyorum. SEYDAG isimli şirketin kurucusu benim. Bu şirketi 2023 yılında yatırım şirketi olarak kurdum.”
  • “Maydonoz dönerdeki hisselerim bu şirketim adına alınmıştır.”

Dağlı’nın Açıklamaları ve İddialar

Dağlı, şirketin çalışanlarının 326’sının terör örgütüyle ilişkili suçlardan adli işlem kaydının bulunduğu yönündeki bir soruya ise, “Ben şirket sahibi ve ortakları ile ilgili herhangi bir araştırma yapmam, paramı alırım, bayiliğimi veririm. Şirketimde tüm bayiliklerim belgeler ile resmi olarak kayıtlıdır.” şeklinde yanıt verdi.

Finansal Durum ve Para Transferleri

Finansal Durum ve Para Transferleri

Maydonoz Döner’den yapılan 1 milyar 732 milyon 067 bin TL’lik para çıkışı olduğu ve bunun yanında 339 milyon 285 bin TL’lik para girişi gerçekleştiği, MASAK tarafından tespit edildi. Bu durum üzerine Dağlı’ya, “Yapılan bu para transferleri hayatın olağan akışına aykırı değil mi?” sorusu yöneltildi. Dağlı, “Benim bu para giriş ve çıkışından bilgim yoktur. Bu soruya net cevabı Finans Müdürü Mehmet Kaşlı verecektir.” yanıtını verdi.

Para transferleri hakkında daha fazla bilgi vermeyen Dağlı, “Finans departmanı bu konuları bilir. Ben bile isteyerek hiçbir FETÖ/PDY mensubuna para göndermedim. Hesaplarımdan yapılan para çıkış ve giriş işlemleri tamamen ticari işlerle ilgilidir. Örgüt adına finansal faaliyetlerde bulunmadım.” şeklinde ifade etti.

Son olarak, Maydonoz Döner’e Almanya’dan bir yıl içerisinde 34 farklı işlemde 22 milyon 299 bin 462 Euro para girişi olduğu, MASAK’tan alınan raporlarda Almanya’daki şirketlere mal hizmet satışına ilişkin herhangi bir bildirimin bulunmadığı belirtildi.

Kaynak: Habertürk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.