DOLAR 32,1948
EURO 35,0083
ALTIN 2.505,41
BIST 11.066,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Ferdi Tayfur bilinmez gerçeği açıkladı

23.05.2020
A+
A-

Posta Gazetesi’nden Alev Gürsoy Cimin’in röportajından…

Oğlunuz Timur’un da büyük payı var, onu da anmadan geçmeyelim.

‘Böbreği kimden alalım’ diye kız kardeşim bir yanlamasına, yeğenim bir yanlamasına sesli düşünüyoruz. O sırada oğlum Timur dedi ama, “Bir dakika ben varım burada ya! Ben daha ölmedim” dedi. Oğlumun afiyet durumunu etkileyecek bir şey olsaydı katiyen kabul etmezdim. Bir insanın tek böbrekle de hayatını normal bir şekilde sürdürebilmesi olası olduğu için tereddüt etmedim. Organ naklinin bir mucize olduğunu söyleyebilirim.

Oğlunuz Timur’un da büyük payı var, onu da anmadan geçmeyelim.

‘Böbreği kimden alalım’ diye kız kardeşim bir yanlamasına, yeğenim bir yana sesli düşünüyoruz. O sırada oğlum Timur dedi fakat, “Bir dakika ben varım burada ya! Ben daha ölmedim” dedi. Oğlumun sağlık durumu durumunu etkileyecek bir şey olsaydı katiyen kabul etmezdim. Bir insanın tek böbrekle de hayatını adi bir şekilde sürdürebilmesi mümkün olduğu için tereddüt etmedim. Organ naklinin bir mucize olduğunu söyleyebilirim.

Timur Bey kaç yaşında?

50 yaşında…

Erken yaşta baba olmuşsunuz.

Biz kendisinden o kadar haberdar değildik.

Oğlunuzu birazcık anlatır mısınız bize?

O eski bir serüven.

Nasıl yani?

Ben de durumu bilmiyordum gerçekten. O yüzden “eski bir serüven” dedim. Annesi hemşire. Daha açıkçası hemşire adayıydı.

Evlenmediniz mi onunla?

Hayır, yurt dışına gitti o.

Kendisi gitti, Timur Bey’i size mi bıraktı?

Hayır, bana bırakmadı. Bir kadına bırakmış, o kadın da Timur’a bakmış. Ben meşhur olunca, Timur 13 yaşındayken kadın ortaya çıktı. Timur’u getirince, ben de oğlumu yanıma aldım. 13 yaşından sonradan benimle büyüdü.

Timur Bey, annesiyle görüşüyor mu?

Tanımıyor ama. Bugüne kadar hiç iletişimi olmadı. Annesini hiç görmedi. Yurt dışarıya iş kadını olduğuna dair duyum almıştım. Benim de hiç bilgim olmadı.

Sizin için minik bir gönül macerası mıydı?

Hayır, çocukluk diyelim. Öteki türlüsü basite indirgemek olur.

Kaç yaşındaydınız o zaman?

Sanırım 18… Baba olmak için pek doğru bir yaş sayılmaz.

Timur Bey’in annesinin izini sürmemesi de çok yıkıntıilginç…

Evet, çok enkaz. Ama gözden uzaktan olan gönülden de uzaktan oluyor. Annesi onu doğurmuş ve diğer bir kadına bırakmış. Timur da o kadına annesi diye sarılmış. Bilmiyor, ne yapabilirdi ki…

O dönem ünlü değildiniz.

Evet. 18 yaşındaki adam çocuk sayılır kendimce. Kimse çocuğunu doğurup daha sonra da bırakıp gitmez. Ailesi sıkıntılıydı, kardeşlerinden kaçtı şayet de.

Baba sevgisini hissettirebildiniz mi oğlunuza?

Baba sevgisi bilmem, 6 yaşındayken babam öldü. Baba kokusunu deha bilmem. Fakat ömrüm yettiğince başlarında durmak isterim.

Timur Bey ile baba-oğul ilişkisi kurabildiniz mi?

Böbreğini bana verdiğine göre aramak ki kurmuşuz. Evlat o, hiç sevilmez mi? 5 çocuğum var, hepsini de eşdeğer seviyorum.

İyi bir baba mıdır Ferdi Tayfur?

Tüm çocuklarımı seviyorum. Hepsine aynı sevgi, hürmet ve hürmeti gösteririm. Neden fena baba olayım? Kesinlikle iyi bir babayım. Doğrusu bu soruya onlar cevap versin. Ancak, tümü bana böbreklerini vermeye kalktı. Kötü adam olsam “Gebersin” derlerdi. Çağırmak ama, kötü değilim. Naif, hissi biriyim. Merhametliyim de… Allah’ıma çok şükürler olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.