DOLAR 32,6078
EURO 34,8089
ALTIN 2.494,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Pekin: ‘Fenerbahçemiz tertemizdir’

01.07.2020
A+
A-

‘Futbolda hile’ soruşturmasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kumpas kurulduğu gerekçesiyle 4’ü esir 107 sanığın yargılanmasına bugün devam ediliyor. İstanbul 23. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi’nce Silivri Canice İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşı yer alan duruşma salonunda görülecek duruşma öncesi Fenerbahçeli isimlerden ve yöneticilerden Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatı Naim Karakaya, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Fenerbahçeli idareci Sertaç Komsuoğlu ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin duruşmayı takip etmek üzere Silivri’ye geldi.

Pekin: “Fenerbahçe şike yapmamıştır, yapmaz”

Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, mahkeme öncesi yaptığı açıklamada, duruşmaların 3 gün baştan başa süreceğini hatırlatarak, “1-2 ve 3 Temmuz günleri sürecek. 3 Temmuz gününe eşit gelmesi bizim için son derece önemlidir. bununla beraber o gün başkanımız da Fenerbahçe adına davacı sıfatıyla laf alıp söylev yapacak. O bakımdan da son derece önemli bir gün basının da yakında takip etmesini istiyoruz. Bildiğiniz gibi 3 Temmuz 2011 yılında Fenerbahçemize yapılan bu illegal işlem neticesinde Fenerbahçemizin tertemiz olduğu ortaya çıkmış ondan sonrasında da bu laf konusu sanıkların yargılanma süreci başlamıştır. Süreç azıcık uzun sürmüş, pandemi dolayısıyla da birazcık sekteye uğramıştır. Bildiğiniz gibi bu duruşma gerçekte nisan ayında yapılacaktı. Bundan 1-2 celse daha sonra kararın çıkacağını düşünüyoruz. Fenerbahçemiz tertemizdir. İlk günkü duruşumuz neyse bugünkü duruşumuz da aynıdır. Fenerbahçe şike yapmamıştır, yapmaz! Fenerbahçe ülkemizin en büyük, en zinde sivil toplum kuruluşudur. Herkesin bu davayı Fenerbahçeli olsun ya da olmasın yakında peşine düşüp takip etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Karakaya: “Bütün toplumu bu davaya sahip çıkmaya bekliyoruz”

Fenerbahçe Spor Kulübü Avukatı Naim Karakaya ise, “Hukuk’ta bir kural vardır hukuksuzluğu engelleyemediğiniz zamanlar olabilir ama ona itiraz etmediğiniz, haksızlığı engelleyemediğiniz zamanlar olmaması gerekir. 3 Temmuz sürecinde biz bunu başından beri açıklama ettik. Dedik fakat bu dava hiçbir zaman hak hukuk davası temelli başlamış olamaz. Olsa olsa hukuk dışı odakların, yasadışı yapıların, örgütlerin kararları sonucunda Fenerbahçe’nin az daha ele geçirilme süreci ile bu işlem başlamıştır. Bugün geldiğimiz noktada 11 sene sonradan da aynı şeyleri çok rahatlıkla söylemiş oluyoruz. Gelinen odaklar Fenerbahçe’ye yapılan şeylerin kumpas odaklı olduğunu her geçen gün fazla daha açık şekilde ortaya koymuştu. Bu davada manâlı olan şey şudur; bu dosyanın soruşturması 15 Temmuz öncesi yapılmıştır aslında kumpas davasının ilklerindendir ve öbür gerekçelerle bu süreçte hemen şimdi tamamlanmamıştır. Lakin bizim de en büyük temennimiz bu sürecin şipşak tamamlanması, hukukun işlemesidir. Hukukun haksızlığı ortaya çıkarmasıdır. 107 sanığın 14’ü firaridir. Bunların bazıları hakkında da kaçaklık kararı verilmiştir. 80 civarında sanığın sorgulaması tamamlanmıştır. Bir sonraki aşamalarda savcının görüşü ortaya çıkarsa biz 2020 yılında bunu tamamlanmayı ümit ediyoruz. Bu sadece Fenerbahçe’nin davası değildir. Haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış herkesin davasıdır. O nedenle tüm toplumu bu davaya sahip çıkmaya bekliyoruz” diye konuştu.

Murat Delice – Furkan Tan
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.