Fenerbahçe-Kasımpaşa: 95+11’de Gelen Eşitlik ve İspanyol Basını’nın Dalgası
Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında 95+11’de gelen gol ve eşitlik; İspanyol basınındaki dalga ve özet analiz.
Sahadan yükselen gerilim, karşılaşmanın uzatma anlarında zirveye ulaştı. Fenerbahçe, 90+5’te öne geçmesine rağmen 90+11’de savunmasının kırılganlığıyla golü yedi ve karşılaşma 1-1 tamamlandı. Sarı-lacivertler, maçın son anlarında aldığı darbe ile üç puanı kaçırdı.
İkinci yarıda Asensio’nun uzatma dakikalarında bulduğu gol sevinci, takımın galibiyeti için yeterli olmadı. Rakip takım Allevinah’ın 101. dakikada eşitliği sağlayarak maçın dramatik bir sonla bitmesini hazırlaması ise Kadıköy’de büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.
İspanyol basınına göre, matteleşen goller ve son saniyelerde gelen beraberlik, dünya basınında da geniş yer buldu. As gazetesinin vurgusu, Marco Asensio’nun golünün hayranlık uyandırdığı yönünde oldu; ancak eski Real Madrid oyuncusunun galibiyet için yeterli olmadığını ifade etti. Marca ise karşılaşmayı analiz ederken, Chobani Stadyumu’nun zemininde mücadele eden oyuncuların kazanma hırsını öne çıkardı ve son anda gelen beraberliğin İstanbul’da adeta bir dram yarattığını belirtti.
Gazetaexpress, Fenerbahçe’nin Galatasaray’ın puan kaybını değerlendiremediğini yazdı. 95. dakikadaki golüne karşın 101. dakikada gelen eşitlik, Kadıköy’de büyük bir fırsat kaybı olarak nitelendirildi.