DOLAR 32,3645
EURO 34,6827
ALTIN 2.395,64
BIST 10.169,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Fed yetkilisinden dijital para mesajı

08.09.2023
A+
A-

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed’in kendi dijital para birimini çıkarmaya ilişkin herhangi bir karardan “çok uzakta” olduğunu açıkladı. Barr, bu konuda ABD Kongresi’nin yetkilendirmesi halinde ilerleyeceklerini belirtti.

‘); }

Fed’in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Philadelphia Fed’in Yedinci Yıllık Fintech Konferansı’nda yaptığı konuşmada, yeni nesil ödeme teknolojisini, bunun güvenli ve verimli bir ödeme sistemini desteklemek için nasıl kullanılabileceğini anlamak için çalıştıklarını aktardı.

Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) ödeme sisteminin “omurgasını” destekleyebilecek yeni teknolojiler veya mevcut ödeme sistemindeki diğer amaçlar için geniş bir paydaş yelpazesiyle görüşmeye ve temel araştırmalar yürütmeye devam ettiklerini bildiren Barr, Fed’in CBDC araştırma programının şu anda sistem mimarisine odaklandığını kaydetti.

Barr, “İnceleme ve araştırma, ödeme sisteminin geliştirilmesi açısından sonraki adımlara karar vermekten çok farklı ve biz bundan çok uzağız. Fed, bir CBDC çıkarma konusunda herhangi bir karar vermedi ve yalnızca yürütme organının açık desteği ve Kongre’nin yetkilendirmesiyle CBDC çıkarma konusunda ilerleyecek.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.