DOLAR 32,4025
EURO 34,7618
ALTIN 2.399,40
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

FED faiz toplantısı ne zaman? Eylül ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? (2022 FED faiz kararı toplantı takvimi)

06.09.2022
A+
A-

FED faiz kararı için endişeli bekleyiş sürüyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılacak olan faiz artışının yüzde kaç olacağı piyasaların yakın takibi altında. Son olarak Temmuz ayında faiz kararını açıklayan FED, politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkarmıştı. Peki, FED eylül ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı toplantısı için tarih merak ediliyor. Altın, kripto para, dolar ve borsa yatırımı olan birçok vatandaş, FED tarafından verilecek faiz kararını merak ediyor. Piyasaları dalgalandıracak olan FED faiz kararı için tarih belli oldu. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılacak olan faiz kararı toplantısının tarihi belli oldu. FED eylül ayı faiz kararı toplantısı 20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak.

FED faiz toplantısı ne zaman? Eylül ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? (2022 FED faiz kararı toplantı takvimi) - 1

FED’İN TEMMUZ AYI KARARI NASIL OLMUŞTU

FED Başkanı Jerome Powell, enflasyonu düşürmek için faiz artışlarına devam edeceklerinin sinyalini vererek Temmuz ayında politika faizini 75 baz puan arttırmıştı. Bu kararın ardından faiz yüzde 2,25-2,50 seviyelerine yükselmişti.

Fed’den yapılan yazılı açıklamada, FOMC’un enflasyon tehditleri konusunda çok endişeli olduğu belirtilirken, yüzde 2 enflasyon hedefine dönülmesine güçlü şekilde bağlı kalındığı hatırlatıldı.

Bilanço daraltmanın Eylül ayında da planlandığı gibi hızlandırılacağı aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.