DOLAR 32,3610
EURO 34,9649
ALTIN 2.325,21
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

FED: Faiz indirimleri destekleyici oldu

12.02.2020
A+
A-

Fed’in geçen yıl yaptığı üç faiz indirimi ile kısa vadeli borçlanma maliyetlerini yüzde 1.5-1.75 düzeyine indirdiğini anımsatan Kashkari, “Bu faiz indirimleri para politikasını nötre yakın, ya da oldukça hafif destekleyici duruma getirdi; ancak çok destekleyici, genişlemeci yapmadı” dedi ve ticaret politikasının belirsizliğine ve yavaşlayan büyümeye karşı tampon olması için daha derin ve hızlı faiz indirimleri çağırısı yaptı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da, Fed’in geçen yıl yaptığı faiz indirimlerinin ABD ekonomisinin geçen yıl karşı karşıya olduğu olumsuzlukların hafifletilmesine yardım ettiğini, ancak bu yıl yeni bir tur belirsizlikle karşı karşıya olunulduğunu söyledi.

Fed’in 2019 yılında yaptığı 3 faiz indiriminin ekonomiye kesinlikle daha fazla destek sağladığını belirten Bullard, “Bu daha gevşek şartlar ABD ekonomisinin 2020’de bir yumuşak inişi başaracağı yönünde makul bir görünüm oluşturulmasına yardım ettiler” diye konuştu.

Fed Başkanı Jerome Powell da, ABD Kongresi’nin Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki sunumunda yüzde 1.6 olan enflasyon oranının, hedeflenan yüzde 2.0’nin altında kaldığına işaret ederek, “Önümüzdeki birkaç ayda enflasyonun yüzde 2.0’ye yaklaşmasını bekliyoruz” dedi. ABD ekonomisinin geçen yılın ikinci yarısından itibaren ılımlı arttığını da anımsatan Powell, “Tüketici harcamalarındaki büyüme önceki güçlü artışlarının ardından, yıl sonuna doğru ılımlı gelişti. Buna karşılık, ekonomik temeller hane halkı harcamalarının sabit kalmasını destekliyor” diye ekledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.