DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

FBI’dan şoke eden iPhone açıklaması!

23.03.2018
A+
A-

Olayları açığa çıkartmak için her türlü yolu deneyen FBI, kanıt bulmak üzere iPhone kilidi açmak için ölenlerin parmak izlerini kullandıklarını doğruladı. Konuyla ilgili açıklamanın FBI adli tıp uzmanı Bob Moledor’dan geldiğini de belirtelim. Öte yandan, bunun yasadışı olduğunu düşünmeyin. Uygulanan bu yöntem tamamen yasal.

ABD’de gerçekleşen San Bernardino olayında Apple’dan cihaz kilitlerini açmak konusunda yardım istenmişti ancak şirket kullanıcı gizliliği ve güvenliği açısından bunu reddetmişti. Eğer iPhone telefonu bulunan kişi çoktan öldüyse, artık sadece cihaz sahibinin parmağı yeterli oluyor.

iPhone X uzun kullanım testi (Video)

Apple’ın iddialı modeli iPhone X uzun kullanım testi videosuyla karşınızdayız. Yaklaşık 4 aylık kullanımdan sonra iPhone X ile yaşadığımız deneyimlerimiz neler?

iPhone X ile gelen Face ID teknolojisi konusundaysa sıkıntı yaşanıyor. Malum bu güvenlik yöntemi daha komplike ve aşmak için kişinin gözlerinin açık olması gerekiyor. Ayrıca, kişinin tanınabilir durumda olması da şart. Büronun ileriki zamanda bu konuda da bir çözüm üreteceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

:: Ölen kişilerin cihaz kilitlerinin bu şekilde açılması konusunda sizin görüşünüz ne?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.