DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Fazla Tüketildiğinde Zehirlenmeye Neden Oluyor!

31.03.2020
A+
A-

Tüm dünyada 30 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan Coronavirüse karşı vatandaşlar kişisel önlemlerini almaya devam ediyor. Bu önlemler doğrultusunda, virüse karşı vücut direncini güçlendirmek için kullanılan C vitamini içeren besinlerin tüketimi, son dönemde arttı. Fakat Prof. Dr. Coşkun Usta, C vitamini içeren diğer ürünlerden farklı olarak yalnızca greyfurtta bulunan ‘furanokumarin’ maddesinin tehlikeli olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Usta, bu madde sebebiyle greyfurtun fazla tüketiminin, ilaç kullanan kişileri ölüme götürebildiğini söyledi. Coronavirüs salgını sebebiyle hemen herkesin ilaç kullanma potansiyeli olduğunu ifade eden Usta, bu dönemde greyfurt suyu tüketmenin doğru olmadığını kaydetti.

‘SADECE GREYFURTTA VAR’

Çok fazla greyfurt tüketiminin ilaç kullanan kişilerde yan etkiye neden olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Usta, “Son zamanlarda Coronavirüse iyi gelecek ürünler arasında, C vitamini bulunan ürünler ön plana çıkarılıyor. Halkımız da bundan dolayı haklı olarak çok fazla portakal ve greyfurt tüketmeye yöneliyor. Yalnız greyfurtta diğer C vitamini içeren ürünlerden ayrı olarak furanokumarin maddesi var. Fazla greyfurt tüketilirse ilaç kullanımıyla birlikte yan etkiyi ortaya çıkarır. Üst üste 2-3 gün tüketmek bile karaciğerdeki fonksiyonları baskılayacaktır,” şeklinde konuştu.

’40 KAT ARTIRIYOR’

Fazla greyfurt tüketimi halinde, ilaçlar karaciğere uğradığında yok edilemeyeceği için zararlı ve toksik düzeylere çıkacağını kaydeden Prof. Dr. Usta, şunları söyledi:

“Yapılan çalışmalar sonucunda greyfurt suyu içen ve ilaç kullanan hastaların yüzde 80’inde bu sorun ortaya çıkmıştır. Yani ilaç normalinden 40 kat daha fazla kana karışıyor ve kanda zehirlenme yapabiliyor. Potansiyel olarak bu virüsü kapma riskimiz var ve bu yüzden ilaç kullanma potansiyeli de taşıyoruz. Bu nedenle özellikle bu dönemde greyfurt suyu tüketmek doğru değil.”

İLİşKİLİ HABERLER Greyfurt Marmelatı Tarifi

Greyfurt Marmelatı Tarifi

Banyo Temizliği İçin Etkili Bir Yöntem: Greyfurt!

Banyo Temizliği İçin Etkili Bir Yöntem: Greyfurt!

Bağışıklık Sistemi Nedir? Bağışıklık Sistemi Güçlendirici Besinler Nelerdir?

Bağışıklık Sistemi Nedir? Bağışıklık Sistemi Güçlendirici Besinler Nelerdir?

Mutsuzluk Bağışıklık Sistemini Zayıflatıyor

Mutsuzluk Bağışıklık Sistemini Zayıflatıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Greyfurttan Gelen Doğal Mucizeler!

Greyfurttan Gelen Doğal Mucizeler!

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Greyfurt'un Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Greyfurt’un Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.