DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın mirası davalık oldu!

30.10.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre Türk Edebiyatı’nda önde gelen şairlerden biri olan Fazıl Hüsnü Dağlarca 2008 yılında hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından vasiyetnamesi açıklanmış ve annesi Kadriye Dağlarca’dan kalan Konya ilindeki evlerin kendi hisselerini Mehmetçik Vakfına bağışlamıştı. TSK devir işlemleri sırasında Hüsnü Dağlarca’nın kurumuna bağışladığı evin bir varisi daha olduğunu tespit etti. Dağlarca’nın bıraktığı annesinden kalan ev üzerinde kardeşi Piraye’nin de hakkı bulunuyordu.

ŞAİRİN KARDEŞİNDEN HABER ALINAMIYOR

1922 doğumlu Piraye Dağlarca, babasının vefatından sonra annesi Kadriye Dağlarca ile birlikte yaşamış, psikolojik mezunu olup İstanbul’da bir dönem öğretmenlik yapmıştır. Erkek arkadaşının ameliyat sırasında ölmesinden sonra kimseyle evlenmemiş, annesinin ölümünden sonra ise yalnız yaşamaya başlamıştı. En son huzurevinde görülen Dağlarca’dan haber alınamıyor.

AKIBETİ ARAŞTIRILIYOR

TSK Piraye Dağlarca’ya ulaşamadıklarını bu nedenle devrin tamamlanamadığını belirtip İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. TSK tarafından açılan davada Piraye’nin ev üzerindeki hakkından feragat etmesini istedi. Açılan davada Piraye Dağlarca’nın vefat etmediği fakat 1994 yılından beri kendisinden haber alınamadığı tespit etti. Piraye Dağlarca’nın bulunması için nüfus bilgilerinde hayatta olan akrabalarının ifadelerine başvurdu.

MİRAS DAVASI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde Dağlarca’nın yeğeni görülen duruşmada tanık olarak dinlendi. İfadesinde “Teyzemin yaşayıp yaşamadığı hakkında bir bilgim yoktur. En son 1994 yılında gördüm. 1995 yılında çevremden duyduğum kadarıyla Hatay’da bir huzurevinde kalıyormuş. O zamandan beri kendisinden haber alamadık.” şeklinde konuştu.

Dağlarca’nın akıbetinin belirlenmesi için dava devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.